MALATYA’YA GIDA LABORUTAVURI KURULMASI İSTENDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’nın Arapgir ilçesinde rüzgar enerji santralı kurulacağı bildirildi.
İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarını İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında sürdürdü.
Arapgir İlçesi Onar Köyü’ne yapılacak olan rüzgar enerji santralı kurulması için imar tadilatı talebi, imar komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi.
Toplantıda ayrıca, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ve CHP’li üye Vahap Altunok ’un Meclis Divanına hitaben yapmış oldukları konuşmada Malatya’ya Gıda Laboratuarı kurulması talebi araştırıldı.
Yapılan komisyon araştırmasının son bölümünde, “Gıda Kontrol Laboratuarı Yönetmenliği gereği faaliyetlerini sürdüren Kayısı Araştırma İstasyonu Araştırma Laboratuarı’nın konumunun ‘Malatya Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürlüğü’ olarak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne doğrudan bağlı bir müdürlük haline dönüştürülmesi için alt yapı, cihaz sayısı ve personel yeterliliği mevcut olduğu belirtilmiştir” denildi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, tarımsal anlamda laboratuarı bulunduğunu belirterek, gıda tahlillerinin Elazığ iline gönderildiğini söyledi.
Vahap Altunok ise Malatya’ya Gıda Laboratuarı kurulması talep ettiklerini ifade etti.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da Malatya’da bitkisel, gübre ve toprak analizi konusunda laboratuar olduğunu, gıdaların tahlil edilebileceği bir Gıda Laboratuarı kurulması için Gıda, tardım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili ve yetkili yerlere meclis kararını göndereceklerini söyledi.
Toplantıda ayrıca, “Yeşilyurt İlçesi Aşağı Köyde bazı evlerin üzerinde büyük kaya kütlelerinin olması sebebiyle tehlike oluşmaktadır. Bu kaya kütlelerinin iş makineleri ile kaldırmanın zor ve tehlikeli olduğu, bu nedenle bu köyün afet kapsamına alınarak başka bir yerleşik yerde kurulması kanaatindeyiz” komisyon raporu okunup kabul edildi.
Gündemin son maddesi olarak da Yeşilyurt İlçesi Gözene Köyü ve Yazıhan İlçesi Hamidiye Köyü’nde imar tadilatında tavuk çiftlik alanı olarak belirlenen yerin, tekrar tarımsal araziye dönüştürülmesi teklifi de kabul edildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam