MASİAD DERGİ ÇIKARDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Sanayici ve İş Adamaları Derneği (MASİAD) 23’ncü yılını bir dergi çıkararak kutluyor. 
MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, MASİAD Dergisi’ne verdiği demeçte, “1991 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ‘ın teşviki ile kurulan Malatya Sanayi İş Adamları Derneği’nin 23’ncü yılını bir dergi çıkararak kutlamak istedik.
Malatya Sanayici ve İş Adamaları Derneği olarak uluslararası pazarlardan daha fazla pay alabilmek ve bu sayede ülkemizde istihdamı artırma ve döviz kazandırma ve benzeri konularla ilgili belirlenen amaçlar doğrultusunda, gerek üyelerimize, gerekse toplum kesimlerine tanıtım toplantıları, kurs, konferans, sempozyum, seminer, kamp, gezi ve benzeri faaliyetler organize ederek, yurtdışında önemli ticari merkezlerde yer alabiliriz. Amacımız MASİAD olarak bu tür faaliyetlerle sesimizi duyurarak gelişimimize katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda dernek başkanı olarak çıkan dergimizde yenilenebilir enerjiyi gündeme getirmek istedik” ifadelerini kullandı.
“Yenilenebilir enerji yatırımlarının çoğu yüksek maliyetli dış alımları yerine, bu tür tesislerin kurulması için malzeme ve insan gücüne yatırım yapılır. Yapılan yatırım orada kalır ve lokal ekonomiler için enerji kaynağı olur. Yenilenebilir enerji zaman içinde daha da büyüyerek günümüzün vazgeçilmez kaynağı olacaktır. Ne var ki çoğu ülkede kömür, petrol, doğalgaz kullanılmaktadır. Bu kaynaklar bir gün bitecektir ve azaldıkça pahalı olacaktır. Onun için yenilenebilir enerji ( rüzgar enerjisi, güneş enerjisi vs. ) asla tükenmeyecektir. Enerji kaynaklarımızın verimli kullanımı ve enerji tasarrufu olmazsa olmaz şartlardan biridir. Maliyet, iyi tanınması ve yönetilmesi durumunda işletmeler için önemli bir güç kaynağıdır” diyen Güngör, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Maliyetlerin etkin olarak yönetilmesi için işletmelerde etkin bir maliyet azaltma programı oluşturulmalıdır. Bunun için sanayiciler desteklenmelidir. Bu doğrultuda MASİAD olarak Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 2013 yılında projelendirilmiş olan “Enerji Kullanırken Kazanıyoruz” sloganı ile “Enerjide Verimlilik” konulu eğitimler sonrasında “Enerjide Süreç Yönetimi” eğitimleri uzmanları tarafından katılımcılara aktarılmıştır. Çünkü biz sanayiciler olarak enerjiyi kullanırken tasarruf etmeyi amaçlamış olup verimliliği artırarak ve maliyetleri minimum düzeye indirerek her alanda operasyonel mükemmelliği en üst düzeye taşıyarak MASİAD’ ın potansiyelini maksimum düzeyde ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.
Enerji, iş yeriniz için elzem olan karlılığın ve rekabet gücünün artırmasına doğrudan etki ettiği için çok iyi yönetilmelidir. Bu konuda MASİAD olarak birçok çalışma yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam