MDH BÜNYESİNDE 2 MERKEZ BU YIL AÇILACAK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Devlet Hastanesi (MDH) bünyesinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezi ile Çocuk İzlem Merkezi’nin bu yıl açılacağı bildirildi. 
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, MDH bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Kardiyo Vasküler Cerrahi ve Anjiyografi üniteleri için gerekli tıbbi donanımlar bakanlığımız merkezi satın alma ile temin edilecek olup 2014 yılı sonu itibariyle hizmete açılması planlanmaktadır.
MDH Bünyesinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezi ve Çocuk İzlem Merkezleri için çalışmalar başlatılmış olup onay ile birlikte 2014 yılı içerinde hizmete açılacaktır.
Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde 2’nci basamak yoğun bakım yatak sayısı 26 yatağa, 3’ncü basamak yoğun bakım yatak sayısı 36 yatağa çıkarılacaktır.
Radyoaktif İyot Tedavi Ünitesi, Robotik Kemoterapi ve Radyoterapi (Linac) hizmetinin verilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.”
Özdemir, Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü’nde hizmet veren çocuk bölümü ile ilgili çalışmalar konusunda da şunları söyledi:
“Beydağı Kampüsünde 26 yataklı 2-3. basamak yeni doğan yoğun bakım oluşturulması için çalışmalar başlatılmıştır.
Ayrıca 6 yataklı Çocuk Yoğun Bakım, Prematüre Retinopati (ROP) Tanı ve Tedavi Merkezi, Perinatal Merkez hizmetlerinin verilmesi ve yeni doğan yoğun bakım yatak sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam