MERKEZİN YÜZDE 70’İ YENİLENDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisleri yapılan renovasyon sonrası yeniden hizmete açıldı.
Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, sosyal olarak önemli olduğu gibi hastane işletmeciliği açısından da önemli olan koğuş sisteminden oda sistemine geçişin önemine vurgu yaptı.
Dünyada artık koğuş sisteminin bittiğini belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, “Umuyorum ki bu senenin sonunda Turgut Özal Tıp Merkezinin bütün servisleri yenilenmiş olacak ve hastalarımız daha konforlu, daha medeni şartlarda sağlık hizmeti alacaklardır. Sağlık turizmine yönelik beklentilerimizin cevap bulabilmesi için hastanemizin daha modern bir yapıya kavuşturulması ve yeterlilik düzeyinin arttırılması gerekmektedir. Hastanemizin servislerinin yenilenmesinde, Malatyalı hayırsever işadamlarımızın da önemli katkısının olduğunu belirterek bu manada önceki ve bugünkü hastanemiz yöneticilerine, hekimlerimize, tüm çalışanlarımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen ise şunları söyledi:
“Yenilediğimiz servislerimizin 18’incisini açmakla çok mutluyuz. Yıllar sonra bile bu tür yenilikçi ortamlarda hizmet gören hastalar bizi tanımasalar dahi ‘Allah razı olsun’ diyeceklerdir. Bu da bizim için yeterlidir. Ama şunu unutmamak lazım; huzur olmayan yerde iyi bir hizmet de olmaz. Ben huzurlarınızda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hocamızın bizlere sağladığı huzur çok önemlidir. Şayet bu huzuru yakalamış olmasaydık, bu hizmetlerin hiç birini yapmamız mümkün değildi.”
Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan da şöyle konuştu:
“Rutin sağlık hizmetlerini de aksatmadan hastanemizin renovasyonunu, yeniden düzenlenmesini ve odaların dizaynını yapıyoruz. Bu renovasyon sistemimizin en önemli özelliği ise yoğun bakımlarımızı ve servislerimizi yeniliyor olmamızdır. 18’inci servisimizi yenilemişiz. 5’li odaları 2’li odalara çevirdik. Odalara bölünmüş yeni bir hastane oluşturulmuştur. Toplam 17 yoğun bakıma tek tek el atılmış, genişletilmiş; gaz sistemi, oksijen sistemi, elektrik sistemi yeni baştan düzenlenmiştir. Bu süreç içerisinde 50 öğretim üyesi odası ile 35 poliklinik odamız da yenilenmiştir. Şu an tamamlanmak üzere olan 3 tane servisimiz vardır. Hastanenin havalandırma sistemi ile ilgili çeşitli sıkıntıların olduğunu dillendiren bazı vatandaşlarımıza da bu manada herhangi bir problemin olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu anlamda modern bir donanıma sahibiz. Hiç kimsenin aklına zerre kadar soru işareti gelsin istemiyoruz. Bu düzenlemeleri yaparken hastanemizin teknik işleyişinde herhangi bir bozulma olmamaktadır. Hastanemizin yüzde 70’lik kısmını yeniledik.”
Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hilal Ermiş ve Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, yıllardır hizmet veren servislerin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek serviste koğuş sisteminden oda sistemine geçilmesinin özellikle enfeksiyon riskini önleme açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.
Yapılan konuşmalardan sonra yenilenen Göğüs Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisleri’nin açılışları yapıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam