AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, başkan Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennilerinde bulundu.
Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Ben bugün biraz farklı konuşmak istiyorum. Malatya’mızın önemli yatırımlarından, projelerinden birisi de Karayolları ile ilgili projelerdendi. Beylerderesi Köprüsü yapıldı, Malatya-Kayseri karayolu yapılıyor, tüneller yapılıyor, Adana-Mersin yolu, tüneler yapılıyor. Çevreyolumuz ihale aşamasına geldi. Bu nedenle Karayolları açısından hükümetimize, bu konuda büyük çaba harcayan Öznur hanıma teşekkür ediyoruz” dedi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen Çalık, gündem ve Malatya’daki yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak konuşan Çalık, “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ilk kez halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı Çankaya’ya çıkacak, geçmiş dönemlerde, vesayet dönemlerinde yaşanan süreçleri hepimiz biliyoruz. Hele de cumhurbaşkanlığı seçim süreci öncesinde Türkiye’de yaşanmak ve yaşatılmak istenilen ortamları hepimiz çok net biliyoruz. Milletin ilk kez iradesinin sandığa yansıyacağı bir seçim olacak 10 Ağustos seçimi. 10 Ağustos seçiminin denemesini ben 30 Mart’ta tüm Türkiye olarak yaptık diye düşünüyorum. O denemenin yüzde 45.5 Türkiye geneli ile, yüzde 62 Malatya yereli ile çok net bir mesaj verildi diye düşünüyorum. O mesajın adresi bizim kanaatimiz cumhurbaşkanlığında milletimizin sayın Başbakanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istediğine dair mesajdı. Biz o mesajı bu şekilde aldık” dedi.
Kuzey Çevreyolu projesi ile ilgili olarak da konuşan Çalık, “Malatya’ya son dönemlerin en büyük yatırımını kazandıracağız. Malatya sınırları içerisindeki en önemli yatırımlardan birisi olacak. Yaklaşık 500 milyon TL bir bedelle, 54 kilometrelik yolumuzun ihale süreci geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. Bu süreçten dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, eski Bakanımız Binaali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum. Lütfi Elvan Bakanımız, ‘Malatya’ya bu yakışır’ diyerek 54 kilometrelik yolun bir bütün olarak ihale edilmesi talimatını verdi. 54 kilometrelik yolun ihale süreci geçtiğimiz hafta başladı” diye konuştu.
Devlet Hastanesi eski alanının ne şekilde değerlendirileceği konusundaki bir soru üzerine Çalık şu cevabı verdi:
“Eski hastane yeri konusunda da hem sayın bakanımız ve hem de yeni göreve başlayan TOKİ Başkanımız ile görüştük. TOKİ Başkanımız en kısa sürede Malatya’ya gelecek. Malatya’ya geldiğinde devlet hastanesi yerini birlikte ziyaret edeceğiz. O yerin Malatya’da kalmasını isteyeceğiz. Benim gönlümden geçen de budur. Bunun için çalışmalarımızı yaptık, söylemlerimizi yaptık, takibini yapıyoruz.”
Türkiye genelinde AK Parti il başkanlarının istifası ile ilgili sürecin Malatya’da yaşanıp yaşanmayacağı konusunda ise Çalık, “Bülent Tüfenkçi başkanımız aslanlar gibi görevinin başındadır. Malatya’dan da yüzde 62 oy alarak AK Parti’yi güçlü bir şekilde çıkartan omurganın başıdır. İl başkanımız ve teşkilatımız için istifa merci hiçbir şekilde kullanılmadı. Malatya bu konuda örnek illerden biri. Sağlam bir yapıya sahip” diye konuştu.
Çalık, THY seferini iptal edilmesi konusunda yaptıkları girişimler sonucunda gece uçuşunun tekrar listeye alınacağını belirtti. Çalık, İstanbul için ikinci bir uçuşun, Sabiha Gökçen Havaalanı'na da ek sefer istediklerini kaydetti.
Çalık hızlı tren konusunda ise, “2010 yılında yapılan Ulaştırma Bakanlığı Şurasında 2013 vizyonunda Malatya hızlı teren projesinde yoktu. Biz milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız girişimler sonucunda ve şuanda proje ihalesi yapılacak hale getirildi. Hızlı tren hayal değil, rüya değil, en kısa sürede Malatya’nın kazanımı olması için hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
Pütürge’nin Tepehan bölgesinin de etkileneceği Adıyaman tarafında bir baraj yapılması ile ilgili olarak Çalık, projenin bölgeye zarar verecek seviyede olması halinde gereken girişimlerde bulunacaklarını, Adıyaman tarafına su verilmesinde bir sıkıntı olmadığını, ancak kardeşlik hukuku açısında Adıyaman tarafının da Malatya’nın talip olduğu içmesuyu kaynağı konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.