MİNİK ÖĞRENCİLER, ATIK KAĞITTAN HAMUR ÜRETİP ÇİÇEK DİKİMİ YAPTI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da minik öğrenciler, atık kağıttan hamur üretip çiçek dikimi gerçekleştirdi.
TED Malatya Koleji Müdürü Nurettin Akarsu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Eco-Schools programı kapsamında eco-team minik çevreciler anasınıfı öğrencilerimiz, aralık ayında özenle atık kağıt hamurundan hazırladıkları saksılara, çiçek ekimini gerçekleştirdiler. Minik çevreciler, öğretmenleri ile keyifle çiçek ekerken bitkilerin özelliklerini ve ihtiyaçlarını öğrenerek, canlıların bakımını üstlenip sorumluluk kazandılar ve diktikleri çiçekleri sevinçle evlerine götürdüler.
Amacımız çocuklara doğa sevgisini, çevre bilincini kazandırmak ve pekiştirmektir. Bu kapsamda sevgiyle çiçek yetiştiren ve doğaya duyarlılıklarını her fırsatta kanıtlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Akarsu, öğrencilerin bilim teknoloji çalışmaları hakkında da bilgi verip, “Bilişim Teknolojileri Zümresi ve Eco Schools Proje Ekibi işbirliği ile atık elektronik parça ve mdf malzeme kullanılarak "Atık Elektronik Parça Geri Dönüşüm Kutusu" yapıldı. Kolejliler de bu kutunun yapımında gönüllü olarak görev aldılar. Öğrencilerimiz, atık elektronik parçalardan nasıl bir sanat eserinin ortaya çıktığını yaşayarak öğrendiler.
Yapılan elektronik parça atık kutusu, okulumuzda ve AVM'de sergilenecek. Böylece atık malzemelerin toplanması ve yeniden değerlendirilmesi konusunda insanlarda farkındalık oluşturulacak” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam