MUHTAR ADAYINDAN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’daki bir muhtar adayı, kendini tanıtım broşürüne ‘doğaya büyük zararlar veren maddeleri geri dönüşümle hem ekonomiye kazandıralım hem de çevremizi koruyalım’ yazdırıp, çevre konusunda da vatandaşları uyardı.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinde Malatya Merkez Tecde Mahallesi’nden muhtar adayı olan Ali Yiğit, seçim çalışmaları esnasında kalıcı bir çevre bilincinin oluşturulması için çevre ile ilgili broşürler dağıttığını söyledi.
Sosyal ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra çevre ile ilgili projeleri ile de tanınan Ali Yiğit, muhtar adaylığı ile ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili şu bilgilere yer verdi:
“30 Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerinde Tecde Mahallesi Muhtarlığı’na aday oldum. Yaklaşık 2 bin adet tanıtım broşürü dağıtıyoruz. Aday tanıtım broşürlerinin bir bölümünü temiz bir çevre için mutlaka geri dönüşüm başlığı ile çevreye ait bilgilere yer ayırdık. Kullanılmış bir adet atık pil'in azami 4 metreküp toprağı zehirlediğini, lavaboya dökülen bir litre kullanılmış bitkisel atık yağın 1 milyon metreküp suyu kirlettiğini, doğaya gelişi güzel atılan pet şişe, plastik, naylon poşet, telefon kartı, cam şişe gibi materyallerin yüzyıllarca doğada kaybolmadığını ve çevreye büyük zararlar verdiğini unutmayalım.”
Yiğit, “Malum yerel seçimlerinde gerek belediye başkan adayları gerekse mahalle muhtar adayları tanıtım broşürleri dağıtmaktadırlar. Aday tanıtım broşürlerinin bir bölümüne geri dönüşüm ve çevre ile ilgili bilgilere yer vermeleri vatandaşlarımızın çevre ile ilgili duyarlılığını daha da artıracaktır” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam