NE KAVGAYDI BE!

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bir hafta içerisinde 3 müsabakada kavga seyrettim.

Aslında bütün niyetim karşılaşmaları seyredip, sonrada aldığım notları haber diline çevirerek, haberi yayınlamaktı.

Ancak ikisi futbol birisi de basketbol olmak üzere iyi bir kavga izleyicisi oldum.

Haftanın ilk kavgası Malatyaspor-Girmana Belediyesi İpekyoluspor maçı idi. 78. dakikaya kadar yer yer gerginliklerde olsa iyi bir şekilde ilerleyen karşılaşma, penaltı kararıyla birlikte olaylara sahne oldu. Girmana Belediyesi İpekyoluspor Teknik Sorumlusu Ramazan Koçak, maçın hakemi Burak Gültek’in üzerine yürüdü. Çevik kuvvet polisleri olayı büyümeden önledi.

Doğal olarak Girmana Belediyesi İpekyoluspor Teknik Sorumlusu Ramazan Koçak tribüne gönderildi.

Sizce olaylar duruldu mu?

Tabi ki hayır…

Esas olaylar Koçak’ın tribüne gönderilmesiyle yeniden başladı. Girmana Belediyesi İpekyoluspor yöneticileri ve taraftarları ile Malatyaspor teknik heyeti bu kez ağız dalaşına başladı. Sahada maç, saha kenarında tartışma inanın “hangisini izlesem” buna bir türlü karar veremedim.

Neyse maçı bir kenara bırakalım… Gelelim tartışmaya.

Girmana Belediyesi İpekyoluspor Teknik Sorumlusu Ramazan Koçak’ın Malatyaspor Teknik Sorumlusu Muharrem Zeyno’ya tükürdüğü anı hayretle izledim. Muharrem Zeyno’da stat dışına gönderildi.

Sahada futbolcular, teknik sorumlularının ve yöneticilerinin asabi davranışlarına aldırış etmeden maalesef futbol oynamaya çalışıyorlardı.

Maalesef mi? Dedi. Evet, maalesef dedim.

Kardeşim sen neden teknik heyet ve yöneticilerine uymuyorsun? Girsene kavgaya… Vursana iki yumrukta sen. Ama nerde! Yok, bunlardan futbolcu olmaz.

Neyse konuyu dağıtmayayım. Maç bitti. En azından o hengamede bitiş düdüğünü duyduk. Bir baktım ki, Girmana Belediyesi İpekyoluspor Teknik Sorumlusu Ramazan Koçak tel örgülerin üzerinden sahanın içine atlıyor. Hem de maçın hakemi Burak Gültek’e saldırmak için. Onu ne futbolcuları ne de emniyet ekipleri sakinleştiremedi.

Sonuç Malatyaspor 2-1 kazandı.

Gelelim haftanın ikinci kavgasına. Genç Bayanlar Basketbol Ligi karşılaşması.

Genç Sancaktar ve Maraton Spor Atatürk Spor Salonu’nda karşılaşıyor. Devre 32-7 Genç Sancaktar’ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda muhakkak ki Genç Sancaktar’ın üstünlüğüyle geçecek. Ama unuttuğumuz bir şey var.

İkinci yarıda sporcular gerim gerim gerildi. Bayan sporculara yakışmayan hareketler izledim parkede. Müsabaka bitti. Soyunma odasında çığlıklar, bağırtılar. Maç içinde gerilen sporcular, soyunma odasına giderken duru mu? Basket maçı bitti hadi bir de güreş tutalım dediler herhalde.

Haftanın son kavgası 44 Malatyaspor-Malatya İl Özel İdarespor maçından.

Maç bitti. Sonuç 2-2.

Malatya’nın BAL Ligi2ndeki iki ekibi kendilerine pek fazla yaramayan 1’er puanı aldı.

Maç bitti de, olay başladı. Maçı izlemeye doyamayanlar, maçın bitimi sonrası, “hadi bir de kavga edelim” demiş olsalar gerek.

44 Malatyaspor yönetici ve taraftarları, Malatya İl Özel İdaresporlu futbolcu ve yöneticileri, “siz bize karşı nasıl böyle oynarsınız?” diyerek önce taş yağmuru sonrada hakaret yağmuruna tuttular.

İki farklı şehrin takımından bahsetmiyorum. Birisi 44 Malatyaspor, diğeri de Malatya İl Özel İdarespor.

Hatta vatandaşın birisi, Malatya İl Özel İdaresporlu futbolculara, “siz bu şehir de nasıl gezeceksiniz?” tehdidini bile savurdu.

Maç bitti. Olay bitti.

Bir hafta içerisinde üç kavga izlemek beni gayet heyecanlandırdı. Aksiyon bol, küfür bol. Herkes kendisine yakışanı en iyi şekilde yapıyor.

Aslında hiç üzülmedim biliyor musunuz? Bütün olayları gülerek izledim. Neden mi? Çünkü Türk sporunun gerçeği bu. Kavga, şiddet, küfür… Bizim için spor değil, spor sonrası yapılanlar daha büyük önem taşıyor.

Ne diyeyim? Başka kavgalarda buluşmak üzere…

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam