OCAK AYINDA 200 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 
Ziyareti sırasında iş arayanlar ve çalışanlar hakkında bilgi alan Vali Kamçı’ya, Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Malatya’daki işsizlik oranlarını iletti. 2015 yılı Ocak ayında kayıtlı iş arayanların sayısının 37 bin 559 kişi olduğunu belirten Toman, Ocak ayında 200 kişiyi işe yerleştirdiklerini, bunun yanı sıra 13 değişik meslekte kurs açıldığını ve buralardan da 93 kişinin faydalandığını söyledi.
TYP kapsamında 360 kişinin kamu kurumlarına dağıtımının yapılarak 4 aylığına istihdam edileceğini belirten Toman, işsizlik sigortası fonunda yararlanmak üzere ise 603 kişinin başvuru yaptığını söyledi. Bunlardan 381 kişinin işsizlik sigortası ödeneği hak ettiğini ifade eden Toman, iş ve meslek danışmanların, iş arayanlara ve işverenlere yönelik çalışmaları hakkında da bilgi sundu.
Vali Kamçı da yapılan çalışmaların devamının dileyerek yetkililere teşekkür etti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam