ÖĞRENCİLER ÇİFT DİPLOMALI OLACAK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Öğrencilere çift diploma hakkını sağlayan lise değişim programının tanıtım toplantısının yapıldığı bildirildi. 
TED Malatya Koleji tarafından yapılan açıklamada, “TED Okulları ve Kanada'nın en önemli eyaletlerinden olan Nova Scotia ile sağlanan okul ortaklığı kapsamında, liseli kolejlilerimize Kanada'da çift diploma sahibi olma imkanı sağlayan lise değişim programının tanıtım toplantısı yapıldı.
Dünyanın en yüksek düzeyde lise eğitimi verilen Kanada'da, Nova Scotia eyaletinde birçok lise ve üniversite bulunmaktadır. Güvenirliliğiyle de dikkat çeken eyalette suç oranı bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.
“Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirmeyi planladığımız programın öğrencilerimize sağlayacağı faydaları ve avantajları hakkında bilgi verildi” denilen açıklamıanın son bölümünde şunlar belirtildi:
“Uluslararası geçerliliği olan ve uluslararası dil seviyesini belirleyen, okulumuzda uygulanacak TOEFL Junior sınavı ile seçilen öğrencilerimiz, lise eğitimlerine dönem ya da sene kaybı yaşamadan bir yıl Kanada'da devam edebilecekler. Öğrencilerin kültürel paylaşımını arttırmak ve yabancı dillerini üst düzeye taşımak adına Kanada Eğitim Bakanlığı tarafından özenle seçilen misafir ailelerin yanında ikamet edecek olan öğrencilerimiz, Türkiye'ye döndükleri zaman orada elde ettikleri kredilerin denkliğini alabileceklerdir.
Lise eğitimi Kanada'da tamamlamayı tercih eden öğrencilerimiz hem TED kolejinden hem de Kanada'dan mezun olabilecekler. Bu imkan ile Kanada'nın en saygın üniversitelerine sınavsız giriş hakkı kazanacaklardır. Ayrıca elde ettikleri çift diploma ile Türkiye'nin en önemli üniversitelerine rahatlıkla başvurabileceklerdir.
Uluslararası Programlar Uzmanı, Can Dedeoğlu’na okulumuzda gerçekleştirdiği seminer için teşekkür ederiz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam