ÖĞRENCİLER HAYVANAT BAHÇESİ İSTİYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da hayvanat bahçesi açılması için öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı. 
Sümer ilkokulu öğrencileri tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen dilekçede, “Bizler ilişikte imzası bulunan Sümer İlkokulu öğrencileri olarak hayvan sevgisinden yoksun yaşamaktayız. Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'da olması sebebiyle halen bir hayvanat bahçemiz bulunmamaktadır. Kilometrelerce yol katlederek diğer illerdeki hayvanat bahçelerine gitmekteyiz. Bizler halen hayvanları tanımamaktayız. Hayvanat bahçelerinde, yabani ve bazen evcil hayvanları sergilemek amacıyla düzenlenmiş mekanlar görmek istiyoruz. Bilmediğimiz hayvanları tanıtmak ve aynı zamanda hayvan türlerini görmek istiyoruz. Dünyanın her yerinde hayvanat bahçelerinin sayısı gittikçe artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bazı ormanlık sahalar milli parklar haline getirilerek hayvanların buralarda serbest olarak yaşamaları sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
“Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğal koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü'ne yapmış olduğumuz ziyarette böyle bir projenin önümüze geldiği taktirde sıcak baktıklarını ve bu projenin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve olur vereceklerini beyan ettiler” denilen dilekçede daha sonra şunlar belirtildi:
“Bu nedenlerden dolayı büyükşehir statüsüne kavuşmamız nedeniyle ve belediyemizin seçim tahhütleri içinde yer alan ilişikte imzaları bulunan Sümer İlkokulu öğrencileri olarak şehrimizde hayvan sevgisinin tüm insanlara aşılamak olduğunu belirterek bir hayvanat bahçesinin kurulmasını istiyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam