ÖĞRENCİLERDEN İŞİTME DİLİYLE ETKİNLİK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da öğrenciler yaptığı etkinlikte, işitme dili kullanarak şarkı söyledi 
TOKİ İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencileri okulda yaptıkları gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Sınıf öğretmeni Arzu Ateş öğrencilerine işaret diliyle iletişimi öğretti. Öğrenciler işitme engellilerin kullandığı İşaret diliyle okul bahçesinde arkadaşlarına şarkı sahneledi. İşaret diliyle şarkı gösterisi okul bahçesindeki öğretmen, veli ve öğrenciler tarafından beğenildi.
Öğretmen Arzu Ateş, “Bu çalışmanın amacı yitirilmeye başlayan empati ve saygı gibi değerlerimizin yeniden kazandırılmasıdır. Bir insanı anlamaya çalışmak için dünyaya onun bakış tarzıyla, onun yerine geçerek, olaylara onun penceresinden bakarak anlamaya çalışmaktır. Bu gösteriyi hazırlarken biz öğrencilerimizle işitme ve konuşma engeli olan insanlara sizi anlıyoruz ve sizinle birlikteyiz mesajı vermeye çalıştık. Ayrıca birlikte yaşadığımız çevrede birbirimizi anlamak ancak Empati yaparsak mümkün olabilir demek istedik “dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam