"OLİMPİYATLARA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, 2016 yılında olimpiyatlara en fazla sporcu ile katılmak, 2020 olimpiyatlarında ise madalyalar kazanmak istediklerini söyledi. 
Kardeş İller Projesi kapsamında düzenlenen yarışmaları izlemek amacıyla Malatya'ya gelen Bozdoğan, federasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bozdoğan, yüzme sporunun şu anda iyi bir konumda olduğunu kaydederek, "Geriye baktığımız zaman yüzme sporunda dünya ve Avrupa genelinde zayıftık ama şu anda büyük projeler var. Amerika ve Türk antrenörlerin işbirliği içerisinde yüzme şu anki durumuyla çok iyi bir yere geliyor. Hedeflerimiz içerisinde 2016 olimpiyatlarında bir madalya ama kesinlikle en fazla sporcu ile katılma, 2020 yılında ise mutlaka madalya yer alıyor" dedi.
Türkiye Yüzme Federasyonu olarak yüzme sporuna yönelik birçok proje hayata geçirdiklerini hatırlatan Bozdoğan, "Olimpik Kulaçlar, 2020'ye Sporcu Yetiştirme, Yıldızlar, Kardeşler İller projelerimiz var. Bununla ilgili antrenörlerimizin gelişimi ile ilgili sürekli seminerlerimiz oluyor. Türkiye’de yükselti kamp merkezleri ile birlikte devamlı bir çalışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam