POLAT; “YAZARLARI, YEŞİLYURTLU ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yeşilyurt Belediyemizin ortaklaşa düzenleyeceği ve yaklaşık iki ay sürecek proje kapsamında yazarlarımızı Yeşilyurtlu öğrencilerimizle buluşturacağız. Yaklaşık 20'ye yakın yazarımızı Malatya’da misafir ederek, öğrencilerimizle buluşturmayı planlıyoruz” dedi. 
Ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek düşüncesiyle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı çerçevesinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşiltepe Mahallesinde Ali Nahit Bozatlı İlk ve Ortaöğretim Okulunda 1. Sınıf öğrencilerine ücretsiz süt dağıtımı yaptı.
Süt dağıtımına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, Yeşiltepe Mahalle Muhtarları, Ali Nahit Bozatlı İlk ve Ortaöğretim Okul Müdürü ve Öğretmenleri katıldı.
Ali Nahit Bozatlı İlk ve Ortaöğretim Okulunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Polat, "Bugün burada yavrularımıza çocuklarımıza süt dağıtımında bulunduk. Ben buradan bir müjde vermek istiyorum. Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yeşilyurt Belediyemizin ortaklaşa düzenleyeceği ve yaklaşık iki ay sürecek bir projenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu proje kapsamında yazarlarımızı Yeşilyurtlu öğrencilerimizle buluşturacağız. Yaklaşık 20'ye yakın yazarımızı Malatya'ya getirip misafir edeceğiz ve Yeşilyurt'ta bulunan öğrencilerimizle buluşturacağız. Bir kısmı belki mini konferanslar şeklinde olacak, bir kısmı da bütün halkımıza açık konferanslar şeklinde olacak. Yeşilyurt'umuz Kaymakamlığıyla, ilçe kurumlarıyla, muhtarlarıyla, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışan, beraber olan ve bu birliktelik ruhunu ortaya koyan bir ilçemizdir. İnşallah bu yönüyle de Türkiye'de örnek olacak bir ilçeyiz. Yazarlarımızı getirmeye bu ay sonu başlayacağız" dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bütün okullarımız arasında Çanakkale konulu kompozisyon ve şiir yarışması düzenleyeceğiz. Mayıs ayı içerisinde İstanbul'un Fethi ile ilgili ödüllü yarışmalar düzenleyeceğiz. Çünkü okullar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yaşaması, sağlıklı bir şekilde eğitim alması ve bunların bilgi ve becerilerini en üst noktaya taşınması hepimizin görevi. Bizler bu birlikteliğimizi bozmayarak Yeşilyurt İlçemizi geleceğe hazırlayacağız" diye konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam