PORGALI’DAN KESKİN’E ZİYARET

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hulusi Porgalı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Porgalı, “Malatya, Şevket Keskin başkanımızı doğruları her zaman söyleyen, cesaretli ve sevilen bir kişi olarak tanıyor. En son esnafımızın pazar ruhsatları ile ilgili olarak konan o rayişe siyasi görüşü ne olursa olsun, haksızlık olduğunu, karşı oluğunu masaya yumruk vurarak haykırması bizleri çok memnun etmiştir ve memnuniyetle karşıladık. Bugün esnafımızın da rahat bir nefes aldığını gördük ve kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Keskin ise Porgalı’nın Malatya’ya hizmet etme konusundaki duruşu için teşekkür ederek, “Duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yeşilyurt, Malatya’nın en gelişmeye açık bölgesi ve sanayi ağırlıklı bir bölgemiz. Bütün şehirler Batı’ya açılır. Özellikle Yeşilyurt bölgesindeki Altay Kışlası’nın şehre katılmasını istiyoruz. Sayın Başbakanımı Vagon Onarım Fabrikasının kesinlikle satılmayacağını benimde olduğum bir toplantıda dile getirmişti. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün tedavülden çıkmış mevcut binalarının ve tesislerinin Vagon Onarım Fabrikasına taşınarak, bu bölgenin Yeşiltepe ile birleştirilmesini istiyoruz. Sadece yolcu indirme ve bindirme peronu kalmalı. Yaklaşık 400 dönümlük arazi şehre kazandırılmalı. Yeşiltepe bölgeside böylece şehirle bütünleşir. Bütün adaylarımıza başarılar diliyoruz. Ne olursa olsun her şey Malatya için olmalı. Malatya Büyükşehir oldu, bugün atılacak bir hamle, Malatya’yı yarım asır veya bir asır götürecektir. Bu nedenle bu dönem çok önemli. Malatya ve Yeşilyurt için en az bir yarım asırlık hedef biçmenizi bekliyoruz. Seçimde başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hulusi Porgalı, “Biz sanayiden gelen, sanayici olarak da Avrupa’da uzun süre yaşayan bir insan olarak da önerilileriniz dikkate almaya değerde. Biz projelerimizi 10 Mart’ta açıklayacağız. Bu projelerde mevcut Malatya’ya yeni uydu kent ve merkezler, Yeşiltepe’nin önünü açmak, Vagon Onarım Fabrikasını atıl vaziyetten kurtarmak, 3. Organize Sanayi Bölgesi’ni kısa sürede hayata geçirmek bizim temel hedeflerimizden birisi. Biz her şey ülkemiz için, Malatya’mız için, Yeşilyurt için diyoruz. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği diyoruz. Bu acıdan bakıldığında, her yerde söylüyorum; büyükşehirden sonra atılacak her adım çok önemli. Bir gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi ile hepsinin yanlış ilikleneceğini her yerde söylüyorum. Bu yüzden adımların daha dikkatli atılması ve buraya gelecek başkanların daha vizyonu geniş, geçmişte misyonları olmuş, başarıları olmuş başkanların olmasını istiyorum. Bu kapsamda da diyorum ki ‘Benden daha iyi başkan varsa, Allah ona nasip etsin.’ Bu kadar açık yüreklilikle de söylüyorum. Hiçbir zaman illa da ben olayım demiyorum. Halkımızın da Malatyalıların da doğru tercihle, doğru insanları sandıkta seçeceğine inanıyorum. Milli iradeye inanan bir insanım. Kadere inanan bir insanım. Seçilemezsek de seçilecek başkana her zaman da destek vereceğimizi, ilk de ben kutlayacağımı söylüyorum. Ama seçilirsek de verdiğimiz sözün arkasında duracağız. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermeyeceğiz. Yeni Yeşilyurt kurarak, Malatya’nın geleceğinin daha parlak olması için elimden geleni gece gündüz sahada olarak, koltuğumda oturmayarak çalışacağımı burada tekrar taannüt ederim” ifadelerini kaydetti.
Keskin, Porgalı’nın samimi açıklamaları için teşekkür etti. Keskin ve Porgalı bir süre sohbet etti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam