PROF. DR. BAYINDIR, “GÖREVİMDEN KENDİ İSTEĞİMLE AYRILDIM”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Bayındır, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden kendi isteği ile yarıldığını ve herhangi bir baskının söz konusu olmadığını bildirdi. 
Prof. Dr. Yaşar Bayandır, kendi ile ilgili olarak kamuoyuna gerçeği yansıtmayan ve doğru olmayan bilgilerin verilmeye çalışıldığını belirterek, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'nden üniversite yönetiminin baskı ile değil, kendi talebi ile istifa ettiğini belirtti.
Prof. Dr. Bayındır yaptığı açıklamada, “İnönü Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Cemil Çelik hocamızın ricası üzerine bu görevi iş yoğunluğuma rağmen kabul ettim. Zira bu göreve layık görülmem şahsıma gösterilen iyi niyetin bir göstergesiydi. Ancak, Enstitü Müdürlüğü'ne atandığım tarihten itibaren, mevcut sorumluluk ve görevlerimin üzerine bu görevin de eklenmesiyle birlikte klinik çalışmalarımda bir takım aksamaların meydana geldiğini gördüm. Mevcut durum itibariyle Anabilim Dalı Başkanlığı, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerim yanında hastaların tanı ve tedavi hizmeti, öğrenci ve araştırma görevlisi eğitimi, araştırma faaliyetleri yanında son derece kritik hastalar olan karaciğer nakli hastalarının takip ve tedavilerinde üstlendiğim görevler, zaten mesai saati içinde yetişmediği gibi mesai saatlerinden sonraya hatta hafta sonlarına da sarkmaktadır. Gerekçelerimi izah ettiğim Sayın Rektörümüz istifa etmemi istemediğini, ancak ısrar ettiğim için kabul ettiğini beyan etmiş ve istifamı kabul etme nezaketini göstermiştir. Sayın Rektörümüzün göreve geldiği günden itibaren ne kendisinin ne de yönetim kadrosunun tarafıma en ufak bir baskısı söz konusu değildir” ifadelerini kaydetti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam