RAMAZAN ÖNCESİ DENETİMLER ARTIRILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ramazan ayı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından işyerleri denetimi artırıldı. 5 işyerine cezai işlem uygulandığı belirtildi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından, içerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde gıda üretim ve satışı yapan 300 dolayında işyeri etiket, fiyat listesi, hijyen ve ruhsat yönünden denetlenirken, kurallara uymadığı tespit edilen 38 işyerine ihtar tutanağı düzenlendiği, uyarı ve ikazlara rağmen yükümlülüğünü yerine getirmeyen 1 işyerine ise cezai işlem yapıldığı kaydedildi.
Ayrıca Malatya Merkezde faaliyet gösteren 300 dolayında fırının da gerekli standartlar açısından denetlendiği, denetlemeler sırasında standartlara uymayan 5 işyerine cezai işlem uygulandığı belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri ayrıca ölçü ve tartı aletlerini de kontrol etti. Bin 500 dolayında aletin kontrol edildiği denetimler sırasında bozuk olduğu tespit edilen alet sahiplerine ihtar tutanağı tanzim edildiği, ihtarlara rağmen onarılmayan 35 ölçü ve tartı aleti ilgilisine cezai işlem uygulandığı kaydedildi.
Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında denetimlerini düzenli bir şekilde yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin, hafta sonunda başlayacak olan Ramazan ayında bu denetimlerini daha da sıklaştıracağı belirtildi. Yapılan açıklamada, esnafların kurallara uymaları istenirken, vatandaşların da kurallara uymayanları yetkililere bildirmeleri istendi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam