"RIZA HOCAYLA ÇALIŞMAK EN BÜYÜK ŞANSIM OLACAK"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nun genç oyuncusu Mehmet Enes Sığırcı, "Rıza hocayla çalışmak en büyük şansım olacak" dedi. 
Hatayspor'dan, Mersin İdman Yurdu'na transfer olan Malatyalı Mehmet Enes Sığırcı, Play-Off maçlarında sergilediği performansın transferinde etkinli olduğunu ifade etti.
21 yaşındaki genç stoper, Mersin İdman Yurdu'na transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Hatayspor’da da yarım sezon oynadıktan sonra benim için birçok transfer teklifi gelmeye başladı. Başkan, kulübe katkı sağladığım takdirde gitmeme sıcak baktı sağ olsun. Sonra Mersin transferi gerçekleşti. Mersin İdman Yurdu’nda yeni bir dönem yaşanıyordu. Takım Süper Lig’e çıktı ve Rıza hoca gibi Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim takımın başına getirildi. Rıza hoca ile çalışmak her genç oyuncuya nasip olmaz diye düşündüm. Rıza Çalımbay geçmişte çalıştırdığı takımlarda da genç oyunculara önem verdi. Benim en büyük şansım onun gibi bir hocayla çalışmak olacak. Çocukluğumdan beri hep Süper Lig’de oynama hedefim vardı. Tüm bu şartları göz önünde tutarak, Mersin İdman Yurdu’nu tercih ettim" ifadelerini kullandı.

"KENDİME GÜVENİYORUM"
Süper Lig'de forma giyeceği için heyecanlı olduğunu ve üzerinde bir baskı hissetmediğini ifade eden Mehmet, "Baskı ya da korku hissetmiyorum, kendime güveniyorum. Ama işin açıkçası içimde farklı bir heyecan var. Sonuç itibariyle 2. Lig’den direk Süper Lig’e transfer oluyorsunuz ve 2 kategori birden çıkıyorsunuz. Süper Lig’e alışmak, forma rekabetine girmek ve maç oynamak için önümde uzun bir kamp dönemi var. Bu sürede çok daha fazla çalışarak, eksiklerimi gidereceğim. Benim her zaman daha büyük hayallerim vardı ama bunları bu genç yaşta gerçekleştireceğim aklıma gelmezdi. Her zaman hedefim bir üst ligde oynamaktı. Her şey hızlı gelişti. Belki benim için hayırlısı bu ya da kötü olacak sonu, bunu biz bilemeyiz. Benim çocukluktan beri ilk hedefim belki biraz uçuk olacak ama Real Madrid idi. Futbol ile ilk tanıştığımda bile Real Madrid’de oynamak istiyordum. Şimdi Süper Lig’deyim basamakları yavaş yavaş çıkmam gerektiğini biliyorum. Önce burada kendimi ispat etmeliyim" şeklinde konuştu.
Futbola 2005 yılında Malatya’da amatör takımlardan Yeşilyurtspor’un alt yapısında başlayan Mehmet Enes Sığırcı, Erzincan Refahiyespor ve Hatayspor forması giydikten sonra Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam