S PLAKA BEDELİ 40 BİN TL

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi il merkezinde S plaka için tahsis fiyatını 40 bin TL olarak belirledi. 
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan Toplantısı ikinci birleşimini Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı ikinci birleşimine, Meclis Başkanvekili Hasan Göğüs başkanlık ederken, gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.
S PLAKA BEDELLERİ BELİRLENDİ
Gündem maddeleri içinde yer alan S Plaka tahsis bedelleri ile ilgili konu görüşülerek karara bağlandı. Battalgazi ve Yeşilyurt Merkez ilçe sınırları içinde yeni S Plaka tahsis bedelleri 40 bin lira olarak belirlenirken, nüfusu 20 bin ve üstü olan ilçelerde 8 bin lira, nüfusu 20 binin altında olan ilçelerde ise 5 bin lira olarak belirlendi. S ve T plakalarının askı süresi ile ilgili olarak S Plaka yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Buna göre S ve T plakalarının askı süresi 1 yıldan 4 aya indirildi.
MOTAŞ HES KURACAK
Meclis, MOTAŞ şirketinin hidroelektrik santrali kurma izin teklifini de görüşerek kabul etti. MOTAŞ kuracağı santrallerden elde edilecek enerjiyi Malatya’nın yeni toplu taşıma aracı trambüs hatlarında kullanacak.
Bu arada toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbankası’nda bulunan cari hesaplarına haciz konulmaması ile ilgili Mali Hizmetlerin teklifi görüşülerek karara bağlandı.
Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde bulunan Çavuşoğlu Mahallesindeki Kapalı Spor Salonu Esenlik Malatya Belediyespor Kulübüne tahsis edildi. Evsel atıkların taşınması, yeni sahanın düzenlenmesi, vektörlerle mücadele, ana arterlerin temizliği ile ilgili hizmet alım işlerinin 3 yıl süreyle yıllara yaygın olarak ihale edilmesi hakkındaki Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığı’nın da teklifi de görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda Hekimhan ile Kuluncak Belediyesine 1/5000 ölçekli nazım imar planı yapma izni verilirken, iş makineleri ile ilgili olarak MASKİ ile protokol yapılması hakkında Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın teklifi de görüşülerek karara bağlandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül Ayı toplantısının da 10 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasına karar vererek, toplantı sonlandırıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam