ŞAHİN, BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KONUŞTU

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, tarihi ve kültürel eserlerin restorasyon çalışmalarının 2015 yatırım programı içerisine dahil edilmesini istedi. 
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaparak, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten Malatya’da bulunan tarihi ve kültürel eserlerin restorasyon çalışmalarının 2015 yatırım programı içerisine dahil edilmesini istedi
Mustafa Şahin, konuşmasında Nemrut’a Malatya’dan gidişi sağlayacak olan yol, Sahabe-i Kübra ve diğer tarihi eserleri de dile getirerek, özetle şunları söyledi:
“Malatya’mızda şu anda “Battalgazi Surları” diye tabir edilen Romalılardan kalma surlarımızın bir kısmı belediye imkanlarıyla, yerel imkanlarıyla yaptık, geriye kalan kısmını da 2015 yatırım programına dahil edilmesi konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Yine, orada, Sahabe-i Kübra ve medreselerinin Sadreddin Konevî ve Muhyiddin-i Arabi’nin buna benzer birtakım bilim adamlarını, ilim adamlarının yapmış olduğu çalışmalarla bugüne kadar hala izleri sürülen buraların ayağa kaldırılması noktasında desteklerinizi bekliyoruz. Bir de özellikle Malatya ile Adıyaman arasında polemik konusu sık sık yapılan ama dünya insanlığının bir mirası olan, kültürel mirası olan Nemrut’a Malatya’dan Adıyaman’a, Adıyaman’dan Malatya’ya dağ eteğinden gidiş ve gelişin sağlanması için desteklerinizi bekliyoruz. Bir de ayrıca bir sorum var, özellikle milletlerin kültürlerini, geçmişle bağlarını tahrip eden, koparan, yok sayan, asimile eden zihni işgaller midir, yoksa fiili işgaller mi daha etkili olmuştur, o konuda görüşünüzü öğrenmek istiyorum.”
Milletvekili Mustafa Şahin, konuşmasında ayrıca Kültür Bakanı Ömer Çelik’i 5-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Malatya kitap fuarına da davet etti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam