SANAYİ AMAÇLI YERALTISUYU KUYULARINA ÖLÇÜM SİSTEMİ TAKILMASI 1 MART’TA SON

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Sanayi amaçlı kullanılan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sisteminin 1 Mart 2014 tarihine kadar kurulması istendi.

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“1 Mart 2013 tarih ve 28574 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 167 sayılı Yeraltısuları Hakkındaki Kanunun geçici 3. Maddesinin a şıkkında “Sanayi amaçlı kullanılan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi, bir yıl (1 Mart 2014 tarihine kadar) içinde belge sahibince kurulur. Süresi içerisinde ölçüm sistemini kurmayanların belgeleri iptal edilerek kuyuları kapatılır ve kapatma masrafları sahibinden alınır” hükmü getirilmiştir.
Yapılan kanun değişikliği Valiliklere ve Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlıklarına bilgi amacıyla ve ilgili sanayi kuruluşlarına gereği için yazılı olarak tebliğ edilmesine rağmen kanunun gereği uygulanmamıştır. Sürenin 1 Mart 2014 tarihinde bitecek olması nedeniyle ilgili sanayi kuruluşlarının mağduriyet yaşamamaları için sanayi amaçlı kuyulara ölçüm sistemlerinin acilen takılması ve sonucundan DSİ 9. Bölge Müdürlüğüne bilgi verilmesi gerekmektedir. “

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam