SİYASİ REKLAMLARDA AYRIMCILIK İDDİASI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, devlet kurumlarının ve şirketlerinin ulusal gazetelere ve televizyon kanallarına vermiş oldukları ilan ve reklamlarda siyasi militanlık düzeyinde ayrımcılık yapıldığını iddia ederek, konunun TBMM tarafından araştırılmasını istedi. 
Ağbaba, TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçede, “Devlet kurumlarının ve şirketlerinin, kamusal varlıklar olmaları sebebiyle hizmetlerinde olduğu gibi uygulamış oldukları reklam politikalarında şeffaf, denetlenebilir ve hakkaniyetli olmaları gerekmektedir. Ancak bağımsız denetim ve ölçüm şirketlerince yapılan araştırmalar bunun tam tersi uygulamaların olduğunu göstermektedir. Tiraj başta olmak üzere hesaplanabilir birçok kritere uygun olarak verilmesi beklenen reklamların ve ilanların siyasi militanlık boyutunda verildiğine ilişkin iddialar güçlenmektedir.
Sonuç olarak devlet kurumlarının ve şirketlerinin ulusal gazetelere ve televizyon kanallarına vermiş oldukları ilan ve reklamlarda uygulanan kriterlerin denetlenmesi ve belirlenebilmesi, siyasi militanlık düzeyinden ayrımcılık yapıldığı iddiaların araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98, İçtüzüğün 104. ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam