SOL BEK'İN SERT AĞABEYİ:RAMAZAN KAHYA

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

'11 tane Cesur Yürek İstiyoruz' pankartı, Yeni Malatyaspor'un taraftar grubu olan Derebeyleri'nin futbolculara verdiği en ince ve anlamlı mesajdı.

Geçen sezon ya da önceki sezonlarda şampiyonluk iddiasıyla yola çıkan ancak yolun yarısında havlu atan sezon sonunda yeniden dirilen ancak sezonu hüsranla bitiren bir takımdı Yeni Malatyaspor...

Yeni Malatyaspor'un başarıya gidecek yolda her şeyden önce 'cesur yüreklere' ihtiyacı vardı. fortes fortuna juvat ou audaces fortuna adiuvat" şans ancak cesurlara yardım eder. Sahada mücadele edecek olan futbolcuların cesur olması ve 90 dakika mücadele etmesi gerekiyordu.

Yeni Malatyaspor'un bu sezon kaptanlığını üstlenen Ramazan Kahya, takımın 'cesur yüreği' olmayı başardı. Kritik golleriyle takımını sırtlayan Kahya, hem takımını liderlik koltuğuna oturttu hem de kolundaki kaptanlık pazu bandının kendisine rast gele verilmediğini kanıtladı.

Futbola Çamdibigücü'nün altyapısında başladı. Buradan Altay'a transfer olan ve 2002 yılında profesyonel sözleşmeyi imzalayarak as kadroya geçen Ramazan Kahya'nın hayatının dönüm noktası başlamıştı.

3 sezon Altay forması giyen Kahya, Sakaryaspor'a transfer oldu. Bir sezon Sakaryaspor forması giyen Ramazan Kahya, şuanda amatör kümede mücadele eden Malatyaspor'a transfer oldu. Kahya için hayatının ikinci dönüm noktası Malatyaspor oldu. Zira İzmirli olan Ramazan Kahya için Malatya artık ikinci memleketi olacaktı.

Malatyaspor'da iki başarılı sezon geçiren Ramazan, Ankaraspor'a transfer oldu. Burada fazla forma şansı bulamayan Kahya, Konyaspor ile sözleşme imzaladı. Konyaspor'da iyi bir sezon geçiren Ramazan Kahya, futbola profesyonel olarak başladığı Altay'a atacağı gollerle bütün dikkatleri üzerine çekecekti. Konyaspor ile Altay arasında oynanan Play-Off maçında 1-0 gerideyken, Konyaspor'un 2 golüne imza attı ve Konyaspor'un Süper Lig biletini almasını sağladı. Attığı 2 gol Ramazan Kahya'ya 'Altın Adam' unvanını da kazandırdı. O dönemde, 'Altay'da yetişti, Altay'ı devirdi' manşetleriyle herkesin dikkatini çekmeyi başaran Ramazan, Göztepe'ye transfer oldu ve burada 2. Lig şampiyonluğu yaşadı.

Ramazan Kahya'nın başarılı futbol geçmişi onu yeniden Malatya ile buluşturacaktı ve öyle de oldu. Yeni sezona yine şampiyonluk parolasıyla başlayan Yeni Malatyaspor'un kadrosuna dahil edilen Ramazan Kahya, yeniden ikinci memleketine döndü.

Geçtiğimiz sezon kazanılamayan şampiyonluğa rağmen, ortaya koyduğu performansla herkesin takdirini toplayan Ramazan Kahya, bu sezon sahaya kaptan olarak çıkmaya başladı. Yeni Malatyaspor'da sol bekin sert ağabeyi olan Kahya, attığı kritik frikik golleriyle gemisini şampiyonluğa yüzdüren kaptan olmak için ter döküyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam