SOMA’DA ÖLEN İŞÇİLER İÇİN MALATYA’DA TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Soma’daki kömür madeninde hayatlarını kaybeden işçiler için Malatya’da taziye çadırı kuruldu. Çadırda 3 gün süreyle dualar edilip, Kur’an-ı kerim okunacak. 
Malatya’da faaliyet yürüten 54 ayrı sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Yeni Camii yanında Soma’da hayatını kaybeden işçiler için taziye çadırı kuruldu.
Taziye çadırı Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Müftü Ümit Çimen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ile kalabalık bir topluluk tarafından ziyaret edildi.
Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Sait Kabadayı, “Hiç şüphesiz, maden ocağında meydana gelen patlama ve yangının sebebi adli ve teknik inceleme sonucunda ortaya çıkacak, sorumlular hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ancak hiçbir şey, hayatını kaybeden insanları geri getirmeyecek, yetim çocukların kalbindeki hüznü gidermeyecektir. Böylesine acının yoğun olduğu günlerde ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok muhtacız.Bulanık suda balık avlamaya çalışan, kaos çıkartarak ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan şer odaklarını şiddet ve nefretle lanetliyoruz. Bir tarafta yaralı olarak maden ocağından çıkarılıp sedyeye konarken ‘Ayakkabımı çıkartayım mı, sedye kirlenmesin’ diyen, kamu malını sütün tutan ‘mümin duyarlılığı’, diğer taraftan demir bilyelerle maden ocağının önünde yaralıları taşıyan ambulanslara saldırıp tekme atan, yüzünü gösteremeyecek kadar korkak, adi ve insan müsveddeleri” ifadelerini kaydetti.
Vali Vasip Şahin ise, “Tüm milletimize, ailelere ve tüm Somalılara başsağlığı diliyorum, sabrı cemil niyaz ediyorum. Cenabı Haktan rahmeti rahmana kavuşan bütün maden işçilerimize rahmetler, merhametler diliyorum, İnşallah cenneti ile nimetlendirir. Milletçe büyük bir acı yaşıyoruz. Şuana kadar yaşadığımız en büyük maden kazası. Diğer tabi felaketler dışında en fazla can yitirdiğimiz bir kaza. İnşallah bir daha tekerrür etmez. Her türlü tedbirler alınır, her türlü önlemler alınır ve milletimiz bir daha böyle acılarla muhatap olmaz. Bugün burada bu duyarlılığı gösteren 54 sivil toplum kuruluşuna ve onların şahsında bütün Malatya halkına tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Millet dediğimiz şey zaten bugünlerde kendisini gösterir, felaketlerde gösterir, acılarda gösterir. Orada tek vücut olabiliyorsak, yekvücut olabiliyorsak bir birimizin acısına ortak olabiliyorsak güçlü bir milletizdir. Hamd ediyorum, bugün bunu sadece Malatya’da değil, Türkiye’nin dört bir yerinde görmek mümkün” dedi.
Taziye çadırında 3 gün süreyle Kur’an-ı Kerim okunacak ve hatimler indirilecek. Taziye Çadırı 18 Mayıs Pazar günü İkindi Namazına kadar sürecek.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam