SOMA’DA YAŞANAN MADEN FACİASI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım,”Ortak acımız üzerinden kaos arayışı içerisinde olanları şiddetle kınıyoruz” dedi. 
Sendika binasında, sendika yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, Manisa Soma’da kömür maden faciasına temas eden Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “AFAD,Kızılay’la birlikte arama kurtarma çalışması yapıyor. Şu anda milletin yapacağı en önemli şeylerden birisi dua etmektir. Elbette olay her yönüyle incelenmelidir. Varsa ihmal hesabı sorulmalıdır, hak ettikleri ceza verilmelidir. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ortak acımız üzerinden kaos arayışı içerisinde olanları şiddetle kınıyoruz” diyen Yıldırım, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
“Sosyal medya ve bazı alanlar da acımız üzerinden istismara kalkışmış durumdalar. Art niyetli bazı kesimlerin milletimizin derdine çare üretmek yerine sorun çıkarma arayışları doğru değildir. Kargaşayı geçim kaynağı haline getiren yapıların istismarını kabul edemeyiz. Şimdi tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vaktidir. Bundan sonra bu tip kazalara meydan vermemek için kuruluşların eksiklikleri iyice denetlenmeli, bütün önlemler alınmalıdır.“

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam