SU İÇİN FARKINDALIK TURU YAPILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da 22 Mart tarihinde kutlanan ‘Dünya Su Günü’ nedeniyle bisiklet turu düzenlendi.
Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (MABİSDER) Yönetim Kurulu ile TEMA Vakfı Malatya İl Temsilciliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “İnsanlık tarihinin gelişiminin temelinde suyun önemli bir rolü oldu. Tarih boyunca medeniyetler hep akarsuların yanına kuruldu.
İlk insanların tarımı öğrenmesiyle birlikte, insanlar göçebe hayattan yerleşik hayata geçti ve şimdiki modern şehir yaşamına kadar uzanan tarihi bir süreç başladı.
1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini ‘Dünya Su Günü’ olarak ilan etti.
‘Dünya Su Günü’, gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda farkındalık oluşturmak ve somut adımlar atılmasını teşvik için oluşturuldu.
Bilindiği üzere geçen yıl ‘Su İçin Farkındalık Turu’ adı altında düzenlediğimiz bisiklet turu ile şehrimiz içme suyu kaynağı ‘kaptaj’a yani Pınarbaşı’na gitmiştik. Bu yıl Dünya Su Gününde “Verimli topraklarımız, Yaşam Veren Su ve Temiz bir Hava için” Yaka Köyü-Hilan-Küllü Mağara Tohma Köprüsü üzerinden Baraj Kıyısına gidiyoruz. Gidiş-dönüş 70 kilometre uzunluğunda bu turla “su olmazsa hayat olmaz” diyerek suyun önemine dikkat çekmeye çalışacağız.
MABİSDER ve TEMA olarak, İçinde bulunduğumuz hafta bağlamında Dünya Ormancılık ve Su Gününü kutlarken; insanın doğanın parçası olduğunun vurgulamak istiyoruz. Ağacın gölgesi, suyun sesi olmadan insanın da var olamayacağını hatırlatarak; ormanlarımızın, su varlığımızın önce korunması, sonra geliştirilmesi gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz.
Ağacın gölgesine, suyun sesine ve insana ulaşım aracı olarak bisikletin çok ama çok yakıştığının altını çiziyoruz. Ağaçlarımız, suyumuz, toprağımız ve temiz bir hava için yani yaşam için pedallıyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam