SÜRÜCÜ KURSU SINAV SORUMLUSU VE HİJYEN EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Yeşilyurt merkez ilçesinde, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi bünyesinde motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu ve hijyen eğitimi kursu açıldı.
Kursun açılışında konuşan Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kursları ve direksiyon eğitimi yönetmelik ve yönergesinde yeni düzenlemeye gittiğini, değişiklikten önce direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında görev alan personelin büyük çoğunluğunun, 30 saatlik eğitimden geçtiğini anlattı.
Güler, “Değişen yönetmelik ve yönergeye göre yeni uygulamalarda farklı değerlendirmeler istendiğinden sınav sorumluları, 120 saatlik eğitimden geçirilecek ve sınavlarda görev alabilecekler. Hijyen eğitimi kursunda esnafımıza satış esnasında yapmaları gereken genel hijyen kuralları da anlatılıyor” dedi.
Güler, 150 kişinin başvurduğu kursa devamsızlık yapılmamasını istedi ve “İlçemizde ikinci defa motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu ve hijyen kursu açıldı” diye konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam