"TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kayısı alımı yapması noktasında Başbakan ve Bakanlarla gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyledi.

  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'da üzüm üreticilerine yönelik 'kuru üzümlerin okullara dağıtılacağı' müjdesini vermesi umutlanan kayısı üreticileri ve esnafları, AK Parti il binasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile bir araya geldi.

  Malatya'nın ihracat rakamının 400 milyon dolar olduğunu kaydeden Çalık, 400 milyon dolar ihracatın 200 milyon dolarının kayısıdan geldiğini ifade etti.

  2013 hedefleri doğrultusunda ihracat rakamını bir milyar dolara çıkarmak istediklerini dile getiren Çalık, bunun için çok çalışılması gerektiğini belirtti.

  Çalık, kayısının daha fazla pazarlanması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Biz hiç kimsenin yapamadığını yaptık. Türk Hava Yolları'na (THY) kayısıyı paramızla sattık. 120 ülkeye kayısımızı, uçarlardaki yolcularımıza ücretsiz olarak dağıttık. O gün Türk Hava Yolları'na kayısını çıkarmak çok önemli bir hamleydi. Malatyalı üreticilerimizin sayesinde Türk Hava Yolları'na kayısıyı çıkardık. Yeni pazarlar ve yeni alanlar açmak için bunu yaptık."

"TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ"

  Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kayısı alımı yapması noktasında gerekli görüşmeleri yapacaklarını kaydeden Çalık, "Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kayısı alımı yapması noktasında bakanlara defaten söylemeye devam ettiklerini kaydeden Çalık, "Sayın Başbakanımızla hafta sonu İzmir'deydik. Başbakanımız daha sonra Manisa'ya geçti. Sayın Başbakanımız Manisa'da üzümle ilgili olarak 'okullarda öğrencilerimize üzüm dağıtılacak' açıklaması Ege'nin, bölgenin  ve ülkenin kalkınması için çok ciddi bir destek. Biz bu konuyu Sayın Başbakanımızla paylaştık.  Sivil toplum örgütleri, gönüllü teşekküller, meslek örgütler, il teşkilatımız ve milletvekillerimizle bu konuyu Sayın Başbakanımıza bir kez daha arz edeceğiz. Talebimizi ileteceğiz. Gönül arzu eder ki Sayın Başbakanımız bütün ürünlere bu destekleri versin, bizde Malatya olarak kayısımıza gereken desteği kendisinden alalım. Biz bu talebimizi Sayın Başbakanımız ve bakanlarımıza bir kez daha ileteceğiz" ifadelerini kullandı. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam