TARİHİ TAHTALI HAMAM MALATYA’YA KAZANDIRILACAK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’daki tarihi Tahtalı Hamam’ın atıl durumdan kurtarılması için girişimler sürüyor. 
Tarihi Tahtalı Hamam’ın ayağa kaldırılması için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri kapsamında, Tarihi Tahtalı Hamam’ın sahibi Türker Tekin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Ziyarette, Tarihi hamamın içinde bulunduğu durum ve yeniden Malatya’ya kazandırılması için nelerin yapılabileceği görüşüldü. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarihi eserlerin kent kimliği açısında büyük önem arz ettiğini belirterek, atıl durumdaki eserlerin mutlaka ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi. Battalgazi ilçesinde bulunan birçok tarihi eserin Malatya’ya kazandırıldığını belirten Başkan Gürkan, atıl durumdaki Tarihi Tahtalı Hamam’ın Malatya’ya kazandırılması gerektiğini belirterek, “Kültürel noktada ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermemiz açısından bugün Türker bey ve Serdar bey Malatya’ya geldiler. Malatya’ya bir kültürel eseri ve mirası gelecek kuşaklara bırakmak adına ön çalışma yapılacak” diyerek, çalışmanın olumlu sonuçlanmasını umduklarını kaydetti.
Kitabesi bulunmayan, ancak mimari özellikleri ile son Osmanlı eseri olduğu belli olan Tarihi Tahtalı Hamam’ın atıl durumdan kurtarılması için girişimler sürüyor. Dikdörtgen planlı ve kesme taştan olan tarihi hamam, üç bölümden oluşuyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam