TARSİM ZİRAİ DON BEDELİNİ ÖDEMEYE BAŞLADI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Zirai dondan etkilenen kayısı üreticilerinin don bedelini Tarım Sigortaları Havuzu İşletmesi A.Ş (TARSİM) tarafından ödenmeye başlandığı, ancak zirai don bedeli parasından banka kredi borcu olanların kredi borcu kesintisi yapıldığı bildirildi. 
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kayısısı zirai dondan dolayı yanıp da TARSİM’e sigorta yaptıranların don bedel paraları Ziraat Bankası tarafından ödenmeye başladı. Ancak, don bedeli almaya giden üreticiler, Ziraat Bankası’na kredi borcu olanların kesintiye uğradığı görüldü. Halbuki, bakanlık tarafından, zirai dondan etkilenen üreticilerin banka kredi borçları bir yıl ertelenmişti. Ziraat Bankası’na olan kredi borcunun kesilmesi nedeniyle, konuyu Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi, ilgili ve yetkililer ile siyasilere bildirdik. Bakanlar Kurulu kararıyla kredi borcu ertelenmişti. Üreticiler don bedelini bankadan çekmesin. Ziraat Odaları Genel Merkezi'ne bildirdim. AK Parti il başkanı ve milletvekilleri kanalıyla bakanlığa konu iletilecek” ifadelerini kullandı.
Solmaz, bankaya kredi borcu olan üreticilerin don bedeli parasını çekmemesini isteyerek, Bakanlar Kurulu kararıyla kredi borcunun ertelendiğini, kredi borcunun kesilmemesi gerektiğini ifade ederek, konuyla ilgilendiklerini ve kredi borcunun bir yıl ertelenmesi nedeniyle kesinti yapılmaması için gerekli girişimleri sürdürdüklerini vurguladı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam