TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU 1 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

"Türk Bilgeleri Yolu Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu"nun 1 Ağustos’ta sone ereceği bildirildi. 
Malatya İnönü Üniversitesinin kuruluşunun 40'ıncı yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Bilgeler Yolu Projesinin ilk etabı "Türk Bilgeleri Yolu Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu"nun açılışı 1 Temmuz’da yapılmıştı.
Kırgızistan, Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Türkiye'den birçok heykeltıraş sanatçısının katıldığı ve yaklaşık olarak bir ay sürecek olan sempozyumda Battalgazi, Dede Korkut, Farabi, ibn-i Sina, Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacip, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Niyazi-i Mısriî, Karaca Oğlan, Aşık Veysel, Mimar Sinan, Uluğ Bey, Nasrettin Hoca, Dede Efendi gibi bilgelerin yer alacağı 25 eser oluşturulacak.
Sempozyuma katılan heykeltıraşların, 25 eserin yarısını tamamladıkları ve 1 Ağustos’a kadar eserlerin tamamlanacağı belirtilerek, yapılan heykellerin, İnönü Üniversitesi kampüsü içerisinde bin 800 metre uzunluğundaki pembe yola, ‘Türk Bilgeleri Yolu' ismi verileceği ve burada sergileneceği kaydedildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam