TEKVANDO MALATYA İL TEMSİLCİSİ NURETTİN UÇAR:

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Tekvando Malatya İl Temsilcisi Nurettin Uçar, Malatya'nın tekvando sporunda eski başarılarını yeniden yakalayacağını söyledi. 
Tekvando sporunda, devraldıkları bayrağı daha ileriye taşımak istediklerini kaydeden Uçar, "Murat Turgut hocamız 30 yıl tekvando sporuna hizmet verdi. Bayrağı da çok ileri seviyede bize teslim etti. O başarının altında ezilmemek ve bu başarıları ileri seviyelere taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. 2014'ün birinci ayından itibaren göreve başladık. Malatya'da 8 ayda 8 il seçmesi yaptık. Malatya tekvandosunun en büyük sıkıntısı harcırah idi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Sadi Fındıklı bütün sporcularımıza harcırah çıkardı. Sistem değişti ve inşallah bundan sonra böyle devam edecek. Sıkletlerinde birinci olan sporcularımız harcırah alıp müsabakalara gidecek ve ailelerine yük olmayacaklar. Takımları birinci olan antrenörlerimizi de biz ödüllendireceğiz" dedi.
"MADALYALAR GELMEYE BAŞLADI"
Uçar, Türk tekvandosunda Malatya'nın önemli bir rolünün olduğunu ifade ederek, "Anadolu Yıldızlar Ligi'nde tekvando branşında önemli bir başarı elde ettik. Kars'ta takım halinde şampiyon olduk. Batman'da da takım halinde şampiyonluğu elde ettik. Türkiye'de en iyi 12 takım arasında yer alıyoruz. Türkiye Şampiyonası'nda da ilk 3'e girerek, önemli bir başarıya imza attık. 2 sporcumuz ferdi branşta şampiyonluk elde etti. 3 sporcumuz ikinci olurken, 3 sporcumuz ise bronz madalya kazandı. Bu başarılar, Malatya tekvandosunun yeniden canlandığını gösteriyor. Aslında Malatya tekvandosu başarısız değildi ama diğer başarıların altına düşünce başarısız sayıldık. Geçmiş dönemde milli takımda en az 3-4 sporcumuz olurdu. Bu sporcu sayıları azalınca bir başarısızlık gibi göründü. Ama ben buna katılmıyorum. Çünkü o sporcularımız şimdi antrenör oldular. Malatya'da bir çok antrenörümüz milli takımda görev yapıyor. Türk tekvandosunun hamle yapmasında Malatya'nın rolü ve önemi çok büyük. İnşallah bu iyi gidişi sporcularımıza da yansıtırsak, daha büyük başarılar elde ederiz. Bunun ilk hamleleri bu yıl gerçekleşti" şeklinde konuştu.
"BAŞARI İÇİN SPORCULARA SAHİP ÇIKILMALI"
Uçar, başarıların artarak sürmesi için sporculara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Malatya'da yerel yönetimlerin ve idarecilerimizin desteklerini göremedik. Beklediğimiz desteği göremeyince de, yıllarca sporcularımız hep başka şehir ve kulüplere gittiler. 2012 yılında Osman Geçit kardeşimiz İşitme Engelliler Tekvando Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu. O dönemde Osman Geçit'e idarecilerimiz tarafından iş sözü verildi. Osman kardeşimizi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çağırdı ve ona iş imkanı sağladı. Ama 2013 yılında kendi adlarına olimpiyatlarında yarışma koşulunu sundular. Bu konuyu Malatya'da idarecilerimizle paylaştık. Gerekli girişimler yapıldı ama sonrası gelmedi. Osman kardeşimiz Malatya'ya geldi ama geri Kocaeli'ne gitti. Bu yıl Amerika'da İşitme Engelliler Tekvando Dünya Şampiyonası yapılacak. 2 kere dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü olan Osman Geçit, Malatya adına mı, yoksa İzmit adına mı yarıştığında ondan faydalanacağız? Bende hocası olarak lisansını vermek üzereyim. ya lisansını vereceğim Kocaeli adına yarışacak ya da vermeyeceğim işten çıkıp, Malatya'ya geri gelecek. Dünya ve Avrupa şampiyonlarını yetiştirmek için Osman gibi sporculara sahip çıkmamız gerekiyor. Bir takım kuruyorsunuz, forvetiniz olmadığı zaman istediğiniz kadar orta saha ve defansınız sağlam olsun. Gol yemiyorsunuz ama golde atamıyorsunuz. Kazanmak için gol atmanız lazım. Bizimde gol atmamız için sporculara sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.