TENİS BRANŞINDA ÇALIŞMALAR YOĞUN TEMPODA SÜRÜYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okulları kapsamında faaliyet gösteren tenis branşına, sporcular yoğun bir ilgi gösteriyor. 
Yakınca Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen çalışmalarda, sporcular tenis ile ilgili temel ve uygulamalı bilgiler veriliyor.
Bir hayli keyifli geçen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü Aslı Ceyhan, 6-18 yaş arası çocuklara tenis eğitimi verdiklerini belirtti.
Tenis branşının Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak eğitiminin verildiğini ve çocuklar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü dile getiren Ceyhan, “Malatya’da 6-18 yaş grubu arasında ücretsiz tenis kursu veriyoruz. Kursumuz ücretsizdir. Tenis raketlerinden tutunda her şeyine kadar Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Burada çocuklar hafta içi 3 günü çalışma imkanı buluyorlar. Yaz boyunca kurslarımız devam ediyor. Kurslarımıza yoğun bir ilgi var. İnşallah bu ilgi daha da artacaktır" dedi.
Ceyhan, tenis sporuna ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Malatya’da 3 sene öncesine kadar tenis branşı gelişmemişti. Herhangi bir çalışmada yoktu. Gençlik Spor İl Müdürlüğünün antrenör alımı ile birlikte başta tenis branşı olmak üzere tüm branşlar canlandı. Tenis kortları ve spor alanları arttı. Sporu seven bir millet olarak talep gösterdiğimiz her zaman bunlar devam edecek. Katılımımız çok iyi. Biz gidişattan çok memnunuz" ifadelerini kullandı.
"KURSUMUZ ÜCRETSİZDİR"
Tenis kursunun ücretsiz olduğunu kaydeden Ceyhan, "Tüm spor branşlarının çocukların motorik ve bedensel gelişimi üzerinde çok büyük etkisi vardır. Tenis branşının konsantrasyon üzerinde etkisi yadırganamaz. Ailelerde önem veriyor. Tenis branşı zengin spor olarak görülüyor. Ama bizim kurslarımız ücretsiz. Çocuklara sadece eşofmanlarını giyip gelmek kalıyor. Veliler bunu öğrendikten sonra daha sıcak bakıyorlar. Tenis branşındaki eğitimlerimizi 3 antrenör veriyoruz. O yüzden Malatya’daki tüm ailelere sesleniyorum, çocuklarınızı tenis sporuna yönlendirin" şeklinde konuştu.
Ceyhan, geleceğin tenisçilerini yetiştirdiklerini ifade ederek, "Dünya çapında bir sporcu yetiştirebilmek için özellikle çok çalışmak gerek. Çocukların 5 yaşında tenise başlayıp hiç bırakmayarak devam etmeleri gerekiyor. Malatya’da da bir Djokovic, Federer veya Sharapova’da gibi sporcular yetişebilir" dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam