Tohma Köprüsü, Osmangazi Köprüsüyle Aynı Sistemde Yapılıyor

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

“86 Milyon TL projeli, 517 metre uzunluğundaki köprümüzün tamamlanıp hizmete açılmasına çok az kaldı”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yazıhan-Hekimhan yolu üzerinde bulunan ve Karakaya Barajı’nın geçişini sağlayan Tohma Köprüsü’nün 2020 yılında hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Yazıhan Belediyesi'ne giderek Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'ü ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları ve Yazıhan'a yapılan yatırımlarla alakalı istişarelerde bulunan Çalık, daha sonra Yazıhan-Hekimhan yolu üzerinde bulunan ve Karakaya Barajı’nın geçişini sağlayan Tohma Köprüsü’nde de incelemelerde bulundu.

517 metre uzunluğundaki Tohma Köprüsünün yapım çalışmasını yakından inceleyen ve detaylı bilgi alan Çalık, “Malatya-Hekimhan, Hekimhan-Sivas ulaşım yatırımlarımız devam ediyor ve şu anda yaklaşık 86 milyon TL'lik projeyle Yazıhan-Hekimhan-Kangal yol güzergahını bize yakınlaştıracak Tohma Köprümüz, Allah nasip ederse 2020 yılında kazandırılmış olacak” dedi.

Tohma Köprüsü ile ilgili müteahhit firma ile görüştüklerini aktaran Çalık, “Özellikle bitiş tarihini istedik. 2020’nin sonu itibariyle Tohma Köprüsü’nün Türkiye’de Osmangazi Köprüsü’nden sonra ikinci aynı sistemle yapılan köprü olarak Hekimhan-Yazıhan ve Kangal köprüsü Malatya’da inşa edilmiş olacak. 517 metrelik bir köprü olacak. Çok önemli bir hizmeti yaklaşık 86 milyon TL, yan bağlantı yollarıyla birlikte 100 milyon TL'lik bir hizmeti 2020 yılında kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Çalık, Tohma Köprüsü’nün Malatya-Elbistan, Yazıhan-Hekimha-Kangal yolu üzerinde Karakaya Barajı geçişini hem de demiryolu geçişini sağlayan ve 1986 yılında tamamlanan Tohma Köprüsü’nde Yazıhan-Hekimhan-Kangal yolundaki bölünmüş yol çalışmalarının başlamasıyla mevcut köprünün bulunduğu kesimdeki yol standartlarındaki kaliteyi artıracağını kaydederek, “Tohma Köprüsü’nde 4 bin 360 metre fore kazık imalatı yapılırken, bu fore kazık imalatında bin 105 ton donatı kullanıldı” bilgisini verdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.