“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI,GEMİ VE MİNİBÜSLER 2018’E KADAR ENGELLİLER İÇİN ERİŞİLEBİR HALE GETİRİLECEK”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Toplu taşıma araçları, gemiler, minibüsler ile turizm taşımacılığı yapılan araçlar 7 Temmuz 2018 tarihine kadar engelli vatandaşlarımız için erişilebilir hale getirilecektir” dedi. 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarları döneminde engellilerle ilgili yapılan hizmetleri bildirdi.
Çalık, "AK Parti iktidarı döneminde yaptığı çalışmalarla 2002'de bir engelli kardeşimiz ayda 24 lira maaş alırken, şimdi engellilik durumuna göre 564 lira - 725 lira arasında maaş almaktadır. 2007'de evde bakım aylığı uygulaması başlatılmasıyla engelli kardeşlerimizin ailelerine aylık 403 lira ödemeye başlanmıştır ve bu rakam şu anda 703 liraya çıkarılmıştır. 2013 yılında yapılan düzenlemeyle yasa ve mevzuattaki engellileri rahatsız eden ifadeler çıkarılmıştır. Ayrıca 2014 yılında Ak Parti hükümeti olarak engelli vatandaşlarımıza 4 milyar 830 lira bütçe ayırmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
“Son olarak, 4 Mart 2014’te Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Yönetmeliği çıkararak engelli vatandaşlarımızın ulaşım haklarını iyileştirdik. Böylece şehirlerarası toplu taşıma araçları, gemiler, minibüsler ile turizm taşımacılığı yapılan araçlar 7 Temmuz 2018 tarihine kadar engelli vatandaşlarımız için erişilebilir hale getirilecektir” diyen Çalık, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
“Son yıllarda engelli kesimlerin sorunları ve çözümleri konusunda hükümetimizce yapılan düzenlemeler yanında sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın gittikçe artan faaliyetleri de memnuniyet vericidir. Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Empati kurarak kendimizi onların yerine koymalı, düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye kurmak için herkes elinden geleni yapmalıdır.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam