TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM BÖLGE PROJE SERGİSİ AÇILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi İnönü Üniversitesi’nde açıldı. 
TÜBİTAK Bölge Yarışması ve Sergisi için Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden toplam 100 proje sergilendi. Sergide öğrencilerin Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih alanlarında yaptığı projeler yer aldı.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Valisi Yardımcısı Latif Memiş, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mahmut Berk, öğretim üyeleri ve sergilenen projelerin sahibi öğrenciler ile öğrencilerin proje danışmanı öğretmenler katıldı.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3 gün süreyle sergilenecek olan sergi hakkında bilgi veren TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bu yıl 8 ilimizde toplam 568 proje bölge koordinatörlüğümüze sunuldu ve bunların içerisinde 100 tanesi bölge sergisine davet edildi. Malatya en çok proje sunan illerin başında geliyor. Malatya’da geçmiş yıllarda Malatya’da proje hazırlama seminerleri vermiştik. Önümüzdeki yıl ise 8 ilde proje hazırlama çalıştayları düzenleyeceğiz, proje kültürünü genç yaşlarda öğrencilerimize kazandırmaya çalıştıracağız. Jüri için bölgemizde bulunan tüm üniversitelerden üye alarak, iller arasındaki olumsuz söylentilerinde önüne geçmiş olduk. Proje sayısında geçen yıla göre yüzde 40 oranında bir artış gerçekleşti” şeklinde bilgi verdi.
Davetliler tek tek stantları gezerek, öğrencilerden hazırlamış oldukları projeler hakkında bilgi aldılar.
Proje sergisi 19 Mart 2013 Çarşamba günü düzenlenecek olan ödül töreni programı ile sona erecek. Finale kalan projeler Ankara’da ki Türkiye sergisine gönderilecek.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam