TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ ÇALIŞANLARI KAN VERDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin (TÖTM) yıllık kan ihtiyacının 30-35 bin ünite olduğu, ancak merkezin 25 bin ünite kan bağışı toplayabildiği bildirildi. 
TÖTM çalışanları, kendi merkezlerinin kan merkezine kan verdi. TÖTM Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, daha önce 77 ünite kan bağışında bulunulduğunu hatırlatarak, her 6 ayda bir hastane içinde kan bağışı kampanyasını tekrarladıklarını söyledi. Aslan “Şu anki bağış hedefimiz 100 üniteye ulaşmaktır. Bizim hastanemizin özelliği de şudur. Bir acil hasta olduğu zaman hem hekimlerimiz, hem hemşirelerimiz, hem de çalışanlarımız ihtiyaç olduğunda kan vermektedir. Bu tip toplu bağışların dışında da her an burada olduğumuzdan dolayı bağışlarımız sürüyor. Ben asistanlık döneminde hem doktorluk yapıp hem de kan verdiğim hastalarımı biliyorum. Çoğu doktorumuz çoğu çalışanımız da bu durumdadır. Personelimiz 1 ay içinde en az 200 -300 ünite civarında kan veriyor. Yıllık 30-35 bin ünite kan ihtiyacımız oluyor. Kendi imkanlarımızla da yıllık ortalama 25 bin ünite kan topluyoruz. Diğer ihtiyaçlarımızı da Kızılay’dan temin etme yoluna gidiyoruz. Şu anki büyüme hızımızı dikkate aldığımızda ve yaptığımız çalışmalar sonrasında şu anki kan ihtiyacımızın 2 kat artacağını düşünüyorum. Bu yönüyle bu sitemin bir şekilde devam etmesi gerekir” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam