TÜRK KIZILAYI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türk Kızılayı Derneği Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, “Biz mutluluğun elçileriyiz” dedi. 
Yalçın, Türkiye Kızılay Derneği’nin 146’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada,” Kızılay, 146 yıllık mazisi ile gün geçtikçe büyüyen ve Türk halkından aldığı destekle dünyanın dört bir yanına ulaşan köklü bir kuruluştur. Tek amacı tüm dünyada dil, din, ırk ve mezhep gözetmeksizin bütün insanlara yardım etmektir. 11 Haziran 1868’de insan sevgisi ve hizmet aşkı ile çıktığımız bu yolculuğumuzda tam 146 yıldır yaralara merhem, hastalara ilaç, yoksullar aş olduk. Kimi zaman afette kimi zaman savaşta kimi zamanda vatanında mağdur olmuş insanların yardımına koştuk” ifadelerini kullandı.
“Bu yolda her gün artan sayıda bağışçılarımız, gönüllülerimiz, çalışanlarımızla birlikte yürüdük" diyen Yalçın, "Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında insan onurunu korumak için insani yardım çalışmaları yürüttük ve yürütmeye de devam edeceğiz. Bu yolda sadece bizler vesileyiz sizin için uzakları yakın edip yardım eliniz olmaya devam edeceğiz. Yorgunluklar, zor şatlar ve bazen ölümle burun buruna gelmeler oluyor bu yolda ama küçük bir çocuğun sizi görünce mutlu olması her şeyi unutturuyor. İşte biz o mutluluğun elçileriyiz. Bu sebeple günümüzün anlam ve öneminin idraki açısından Kızılay ekibi olarak karanfil dağıtımı ve bilgilendirme gerçekleştirdik.
Görevimizi kutsal bildik ve öylede yaşıyoruz halkımızın güveni bizim onurumuzdur bu onur ve gururla 146. Senemizi kutluyoruz nice hayır dolu yıllara” şeklinde kon uştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam