“TÜRKİYE’NİN AYAKLARI ARTIK YERE SAĞLAM BASIYOR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2002’de yüzde 30 olan enflasyon rakamlarının bugün yüzde 8’lerde olduğunu belirterek “Türkiye’nin artık ayakları sağlam yere basıyor” dedi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Ramazan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Çalık, ülke ekonomisine dair bilgi verdi. 2002’de 15 milyar TL olan Türkiye bütçesinin şimdi 473 milyar TL olduğunu ifade eden Çalık, aynı şekilde AK Parti iktidarlarından önce faiz giderlerinin vergi gelirlerinin yüzde 85’ini alıp götürdüğünü bugün ise bu oranın yüzde 11’e gerilediğini kaydetti.
Ortaya konulan bu rakamların Türkiye’nin dünya ekonomisi içerisinde çok önemli bir aktör olmasına olanak sağladığını ifade eden Çalık, Türkiye’nin artık hasta adam fotoğrafından sağlıklı koşan adam fotoğrafına döndüğünü söyledi.
Vergi gelirlerinin bu başarılarda çok önemli bir aktör olduğuna dikkat çeken Çalık, 2002 yılında 59 milyar TL olan vergi gelirlerinin bugün 389 milyar TL’ye ulaştığını ve bu nedenle vergilerin ülkenin en önemli gelir kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin hem Avrupa hem de Dünya ekonomisinde önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Çalık, “2002’de enflasyon yüzde 30’du. Bugün yüzde 8’e geriledi. Türkiye’nin artık ayakları çok sağlam yere basıyor” dedi.
Muhasebeciler ve mali müşavirlerin Türkiye ekonomisinin dinamikleri olan iş adamlarının defter ve hesaplarını tutuğunu belirten Çalık, bu hesaplardan da ülkenin ekonomisinin ne kadar sağlam ilerlediğinin görülebileceğini söyledi.
Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milletvekili Çalık’ın her zaman kendilerine destek olduğunu ve sorunlarını yakından takip ettiğini söyledi.
Ziyarete katılan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cumali Altıntop da, AK Parti’nin sivil toplum kuruluşlarına önem verdiğini belirterek her zaman bu tür ziyaretlerle istişare halinde olduklarını belirti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam