UMARIM SEÇİME YÖNELİK BİR HAMLE OLMAZ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Silahın bırakılmasına yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'çözüm sürecine' ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya gelmesi ve görüşme sonrası yapılan ortak açıklamayı da değerlendiren Ağbaba, "Başından beri meclisin bu işin içerisinde olmasını savunuyoruz. TBMM'nin mutlaka bütün partilerin bu işte ortak olmasını öneriyoruz. Ancak maalesef bu görüşmeler herkesten gizli yapılıyor. Kamuoyuna açıklanmıyor. Orada bu işin aktörü İmralı'da Abdullah Öcalan ile hükümetin başıdır. Bu görüşmeleri ikisi birlikte yapıyor. Anlaştılar, ne anlaştıklarının detayını çok bilmiyoruz. Umarız kalıcı bir çözüm için önemli bir adım olur" dedi.

"SİLAH BIRAKILMASINI ÇOK OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Silah bırakılmasını çok olumlu karşıladıklarını dile getiren Ağbaba, "Silahın bırakılmasına yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bunun seçime yönelik bir temenni olmamasını temenni ediyoruz. Çünkü her seçimden önce maalesef böyle bir yaklaşımı var AK Parti'nin. Umarım seçime yönelik bir hamle olmaz. Seçimden sonra tekrar eskiye, geriye dönmez. Geriye dönersek çok daha farklı şeyler olur. Silah bırakılması önemli ama kamuoyunun görüşmelerden ve ne görüşüldüğünden bilgisi yok. Umarım Türkiye'de herkesin kabul edebileceği bir süreç başlar ve Türkiye bu beladan kurtulur" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam