ÜNİVERSİTEDE ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜLER

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için sessiz yürüyüş yaptı.

Mühendislik fakültesi önünde toplanan üniversite öğrencileri, ağızlarındaki siyah bantlar, 'Özge Can'ımız Yandı' ve 'Kadın İstismarı İnsanlık Suçudur' pankartlarıyla Bilgeler Yolu'nda sessizce yürüdü.

Bayan öğrenciler gözlerinin çevresine yaptıkları mor makyaj ve ağızlarındaki siyah bantla yürürken, erkek öğrencilerde ağızlarına siyah bant takarak, eyleme destek verdi.

Sessiz yürüyüş sonrası ağızlarındaki siyah bantları çıkarak öğrenciler, 'Artık sustuğumuz yeter' sloganı attı.

İnönü Üniversitesi İktisat 2. Sınıf Öğrencisi Gülçin Kale, 'Bugün burada sadece Özgecan için toplanmadık. Bugün burada; bedeni çöp kutusuna atılmayı hak etmeyen Münevver'in, başı ezilerek öldürülen Umut'un, bedenini başkasıyla paylaşmak zorunda bırakılan Gizem'in ve daha nicelerinin sessi olmak için toplandık" dedi.

Kale, yaşı kaç olursa olsun her kadın ve kız çocuğunun toplum içerisinde özgürlüğünün olduğunu ifade ederek, "Sadece tecavüze dur demek için değil, kadına yöneltilen her türlü duygusal, fiziksel ve psikolojik saldırıya ve tacize dur demek için toplandık. Kadın bedeniyle de özgürdür. Bedeninden sadece kendi sorumludur. Karşı cinsin kalesi ya da kendisine ihtiyaç duyulan bir et yığını değildir. Her kadın toplumdaki diğer cinsler gibi sokağa özgürce çıkabilmeli. Fikirlerini ifade edebilmeli ve kendi özgür iradesiyle, üzerinde baskı olmadan ve korkmadan istediğini giyebilmelidir. Sebep ne olursa olsun hiçbir şekilde şiddete maruz kalmamalıdır" şeklinde konuştu.

Annenin kız çocuğunu yetiştirdiği gibi erkek çocuğunu da eğitmesi gerektiğini savunan Kale, "Anne, karşı cinse saygı duyması gerektiğini, kadının toplumun her alanda söz sahibi ve hakkı olduğunu öğretmelidir. Hiçbir erkek, kadının rızası olmadan hiçbir konuda yaptırım uygulamaması gerektiğinin farkına varmalıdır. 'Baskıya ve kötülüğe göz yumanlar, susanlar en az bunları yapanlar kadar suçludur' bilinci uyandırmalı, tepkimizi yapılan her yanlışa tek yumruk olarak göstermeliyiz" diye konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam