"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRMELİYİZ"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, çocukların kaybolmaması için hep birlikte mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. 
CHP'nin Grup Önerisi'nde TBMM'de konuşan Çalık, çocukları ailelerinin yanında tutmanın yol ve yöntemlerini aradıklarını kaydederek, "Çocuklarımızın, geleceğimizi solmaması, kaybolmaması ve elimizden kayıp gitmemesi için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Biz bu mücadeleleri yaparken geçmiş dönemlerde yapılan devlet politikaları gibi çocukları ailelerinden alarak, başkalarına evlatlık vermememiz gerekir. Hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.
Çalık, çocukların güvenli, şefkatli ve sevgi dolu bir ortamda yetişmeleri için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Çocuklarımızın aile sıcaklığında daha sağlıklı gelişebilmeleri için koruyucu aile hizmetlerini geliştirdik. Aile yanında bakımların mümkün olmadığı durumlarda ise yuva ve yurtlarda gerçekleştirilen hizmet dönüşümü ile toplu bakım yerine her çocuğa özel bakım ve koruma hizmeti verilen çocuk evlerini yaygınlaştırdık" şeklinde konuştu.
"EN HASSAS NOKTAMIZ BEBEKLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ"
Kaçırılan çocuk profilinde hedeftekilerin küçük yaştaki çocukların olduğunu kaydeden Çalık, "Çocuklarımızın evden ayrılış nedeni olarak duygusal ve psikolojik gelgitleri, aile içi iletişim sorunları, şiddetli geçimsizlik gibi sayacağımız birçok olumsuzluğun ortadan kalkmasının temelinde aile sevgisinin, şefkatinin, ilginin yattığını söyleyebiliriz. Evlerimizi adeta modern hapishanelere döndürdük. Her odada ayrı bir televizyon ve teknolojiye bağımlılık adeta yaygınlaştı. Şefkat ve sevgiyi çocuklarımızdan asla esirgememeliyiz. Kayıp çocuklarımızla alakalı olarak; ailelerimize, toplumumuza, çocuklarımıza ve devletimize düşen görevler bulunmaktadır. Bunları hükümet olarak dün yaptık, bugünde yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam