"VATANDAŞLARIMIZ VE EMLAKÇILARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, belediyelerin imar müdürlüklerinin yerleşme işlemlerini tamamlayamamasından dolayı vatandaş ve emlakçıların sıkıntı yaşadığını söyledi. 
Özgül, Tapu Müdürlüklerinin Karakavak'a taşınması nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Bankaların, tapu harçlarının alımı için Tapu Müdürlüklerine yakın bankamatikler koymamaları vatandaşlarımıza sıkıntı oluşturuyor. Bunun yanında Malatya'nın büyükşehir olması ile birlikte Battalgazi ve Yeşilyurt Merkez İlçeleri'nin oluşması nedeniyle iki kısma ayrılan devlet kurumlarının birimlerinin ayrıştırma işleminin zamanında yapılmaması; özellikle belediye imar müdürlüklerindeki yerleşme işlemlerinin tamamlanmaması vatandaşı mağdur etmektedir. Örneğin satılan bir gayrimenkulün bankalarda kullanmak istediği konut kredilerinde zorunlu olan gayrimenkul değerlendirmesi ekspertiz firmalarınca yapılamaması satışların beklemek zorunda kalması bazı pazarlıkların bozulmasına neden olmaktadır. Gayrimenkul satıcıları kredi kullandıramadıkları için paralarını alamamaları bazı firmaları sıkıntıya sokmaktadır. İlgililerin bu soruna acilen çözüm bulmaları, ekspertiz firmalarının işlerini hızlandırmalarına yardımcı olmaları gerekiyor" dedi.


"SATIŞ İŞLEMLERİ GECİKİYOR"


Yeni kurulan merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt'un ayrışma işlemlerini bir an önce tamamlamaları gerektiğini ifade eden Özgül, "Hazırlanmayan değerlendirme raporları satış işlemlerini geciktirmektedir. Özellikle yeni kurulan merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt belediye başkanlarının bu konuya titizlik göstermeleri gerekiyor. Ayrışma işlemlerini bir an önce bitirmeleri gerekiyor. İmar ve emlak vergi servislerinin acilen göreve başlamaları,söz konusu iki ilçe belediyesi tapu müdürlüğünün hizmet binasının içerisine emlak vergi elamanlarını yerleştirmeleri gerekmektedir. Çünkü satış işlemi yapılacak gayrimenkulün beyan değerlerinin alınması için söz konusu belediyelere gitmek zorundalar. Belediyelerin tapu hizmet binasının uzağından olması nedeniyle ulaşım ve zaman kaybı yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın, özellikle emlakçı arkadaşlarımızın çok mağdur oldukları gözlenmektedir . Bu sıkıntılarımızın acilen giderilmesi için merkez ilçe belediyelerimizin gereken düzenlemeleri acilen yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.


"TAPU HİZMET BİNASINA ATM KURULMALI"


Özgül, Tapu Hizmet Binası içerisine bankaların ATM koymaları istediklerini dile getirerek, "Tapu hizmet binasının banka şubelerine çok uzak olması nedeniyle tapu harcı alan bankaların müdürlerinden de isteğimiz var. Ziraat ve Halkbank'ın, Tapu Müdürlüğü hizmet binasının yakınına veya içerisine bir ATM koymaları gerekmektedir. Tapu harcının yatırılması için vatandaşlarımız ve emlakçı arkadaşlarımız Karakavak Mahallesinden çarşı merkeze gelmeleri gerekmektedir. Aradaki yaklaşık 4 kilometrelik ulaşım sıkıntısı insanlarımızı çileden çıkartmaktadır. İlgililerin buna duyarlılık göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.