"YAŞ MEYVE VE SEBZEDE GÜVENLİ ÜRETİMİN ARTIRILMASI" PROJESİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Leonardo Da Vinci projeleri kapsamında; Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de ortaklarından olduğu Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Programı "yaş meyve ve sebzede güvenli üretimin artırılması" isimli AB Projesine ait teknik gezi düzenlendi. 
Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Şube Müdürleri Selahattin Günci, Vahap Şahin , Mühendis Hayat Çiçek, Battalgazi Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Sarıcı, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özgür'ün de katıldığı toplam 14 katılımcı Belçika'da 13 günlük teknik gezi ve incelemelerde bulundular.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Proje kapsamında yapılan yurt dışı gezisiyle Avrupa ülkelerindeki üretim teknikleri yerinde incelenerek ilimizdeki meyve, sebze üretimi ve yetiştiriciliğinin AB standartlarında yapılabilmesine katkı sağlaması hedeflenmiştir. Proje dâhilindeki; seyahat, sigorta, iaşe ibate, hazırlık faaliyetleri, eğitim ve kurs giderleri gibi harcamaları proje bütçesinden hibe olarak karşılanmıştır. Seyahat, sigorta, kalacak yer, ulaşım, kurs ve toplantı organizasyonları Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce gerçekleştirilmiştir.
Programa uygun olarak gerçekleştirilen eğitim çalışmaları kapsamında çeşitli kurum ve tarım işletmelerine ziyaretlerde bulunulmuştur. Mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında tarihi, turistik yerlere geziler düzenlenmiştir. Katılımcıların bilgi ve tecrübelerini artırması, çalıştığı kurumun çalışmalarına ve kendi faaliyetlerine yansıtması ve üreticilerin gerek yerel gerekse de uluslararası pazarda rekabet gücünün arttırılması için bu tarz projelerin önemli fırsatlar olmuştur” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam