YATILI HAFIZLIK KUR’AN KURSU’NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu binasının temeli törenle atıldı. 
Malatya merkez ilçe Battalgazi Karahan Sırt mevkii futbol sahası altında Hafızlık Kur’an Kursu binasının temel atma töreni, İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın,”Geleceğin Türkiye’sini kuracak insanlar yetiştirecek olan bu gibi yerlerin arttırılması gerekir. Mezun olanlar hem inançlarının gereğini yerine getirecek, hem de bu ülkeye hizmet edecekler” ifadelerini kullandı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Muharrem Ayı’nda, mübarek Cuma gününde çok hayırlı bir hizmet için toplandık. Tarih kokan ilçemiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Battalgazi’nin mazisine layık hizmetlerin artmasını niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.
Battalgazi Müftüsü Mehmet Emin Emeç, Kur’an kursu yapımı için 400 bin TL veren Necmettin Gök’e teşekkür ederek, böyle hayırsever insanların artması temennisinde bulundu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün ise, bu tür yerlerin artması temennisinde bulundu ve hayırda yarışılması hadisine uyulmasını önerdi.
İl Müftüsü Ümit Çimen’in duasından sonra ilk harç konularak, yatılı Hafızlık Kur’an Kursu binasının temeli törenle atıldı.
Daha sonra programa katılanlara aşure ikramı yapıldı.
Törene AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Battalgazi Müftüsü Mehmet Emin Emeç, AK Parti il Başkanı Bülent Tüfenkçi, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam