YAZIHANLI ÖĞRENCİLER IĞDIR’I ÇOK SEVDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nden öğrenciler Iğdır’da programlara katıldı. 
Aralık Kaymakamlığı'nın davetlisi olarak “Sınırlarda Çocuk Olmak Projesi” çerçevesinde 40 ilden toplam bin 200 öğrenci “Sınırlarda Çocuk Olmanın Tadı"nı çıkardılar.
Yazıhanlı 41 öğrenci de proje kapsamında Aralık Kaymakamlığı tarafından ağırlandı. Büyük Ağrı ve Küçük Ağrı Dağlarının manzarası eşliğinde Doğubeyazıt’taki İshak Paşa Sarayı’nı hayranlıkla gezen öğrenciler, 4 dilden türkülerin okunduğu akşam programında da gönüllerince eğlendiler.
Geziye katılan Epreme Ortaokulu öğrencilerinden 7/A sınıf öğrencisi Cemal Karaağaç, “Iğdır Aralık gezisine katıldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü diğer arkadaşlarım Iğdır ilini, Süreyya Çeşmesi’ni, sınırlarımızı, İshak Paşa Sarayı’nı belki hiç göremeyecekler. Buraları gördüğüm için çok mutluyum. Geziden bu kadar keyif alarak mutlu olacağımı düşünememiştim. Geziyi düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Abdurrahman Serttaş Ortaokulu öğrencisi Melike Şahin ise, Ağrı Dağı’nın ve İshak Paşa Sarayı’nın görkemi ve güzelliği sayesinde büyülendiğini belirtti.
Geziden sorumlu Epreme Ortaokulu Müdürü Hayrettin Öztürk de, “Sınırda Çocuk Olmak Projesi” için emek harcayan Yazıhan Kaymakamı Sayın Hatice Bayar Özdemir’e, yakın ilgi, sıcak karşılama, alakadan dolayı Aralık Kaymakamı Sayın Tolga Kamil Ersöz ‘e, gezi boyunca bizlere rehberlik eden rehber öğretmenlere, Malatya grubu olarak sonsuz teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin öğrencilerde büyük etkiler uyandırdığı ve uyandırmaya çalışacağı, yeni yerler görmenin, arkadaşlar edinmenin öğrenciler için yararlı olacağından desteklenmeli, sahip çıkılmalı, değer verilmeli, Türkiye’nin doğudaki en uç sınır ili olan Iğdır ve İlçesi Aralık mutlaka görülmeli” ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam