YENİ ANAYASA, TÜRKİYE İÇİN KAÇINILMAZDIR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, yeni anayasanın Türkiye için kaçınılmaz olduğunu söyledi.

  Taşkın, seçim çalışmaları kapsamında Net Haber Gazetesini ziyaret etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Taşkın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı Cumhuriyet Gazetesini ziyaretinden dolayı sert bir dille eleştirdi.

"HERKES KANUN ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"

  Kanun önünde herkesin eşit olduğunu dile getiren Taşkın, "Maalesef Charlie Hebdo'nun o elim, çirkin, alçak yayınını Türkiye'de de Cumhuriyet gazetesi köşe yazarları, o karikatürleri köşelerine taşıdılar. Bu hepimizi üzdü. Bu Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır. Tabi bizim hukukçu olarak meseleye bakışımız, bu hareketin Türk Ceza Kanunu'nun 216 ve 218. maddelerine göre maddeleri karşısında suç teşkil ediyor olmasıydı. Bu anlamda sessiz kalamazdık. Türkiye hukuk devletidir, kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Kimse kendini  üstün ırk, egemen sınıf kabul edip, başkasının kutsalına hakaret edemez. Cumhuriyet gazetesinin bu yayını da aynı şekilde toplumda bir infiale neden oldu. Buda açıkça suçtur. Başkasının mukaddesatına hakaret etmek, aşağılamak, bunun neticesinde de bir toplumsal duyarlılık, nefret oluşuyorsa, Türk Ceza Kanunu bu eylemi cezasız bırakmamıştır. Bizim gayretimiz toplumda herkes hesap verebilir konuma gelmesi lazım. Kimsenin üstün olmaması lazım. Kanunun karşısında herkesin eşit olması gerekiyor. Bende burada suç işliyorsam, kanun karşısında hesap vermem lazım. Cumhuriyet gazetesinin patronları ve köşe yazarları da suç işliyorsa, kanun karşısında hesap verebilir olmaları lazım. Bu tabi beyefendileri rahatsız etti. Bunlar sürekli Müslümanları aşağıladılar. Sürekli Müslümanların mukaddesatlarıyla dalga geçtiler. Maalesef 14 Ocak'taki o yayınları da , eskiden alışılagelmiş oldukları o mütekebbir ruhlarının bir dışa vurumuydu. Ama diyoruz ki 'Türkiye, artık o eski Türkiye değil.' Biz yeni Türkiye'de yaşıyoruz. Yeni Türkiye'de hukukun üstünlüğü vardır.  Yeni Türkiye'de herkes kanun önünde hesap verebilecektir" ifadelerini kullandı.

"BU ZİYARET BİR TALİHSİZLİKTİR"

  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Cumhuriyet gazetesini ziyaretini talihsizlik olarak nitelendiren Taşkın, şunları söyledi: "Buda aynı şekilde bir talihsizliktir. Bu ziyareti de, Cumhuriyet gazetesinin yazarlarının düştüğü duruma benzetiyorum. Bu aslında bir suç ortaklığıdır. Bu suçu övmektir. Burada bir suç işlenmiştir. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu da, bu suçu övmüşlerdir. Toplumun gözünün içine baka baka 'siz iyi yaptınız, bu basın özgürlüğüdür' diye arka çıkmışlardır.Cumhuriyet Halk Partisi de bu anlamda dine karşı içlerinde taşımış oldukları din karşıtlığını bir kez daha dışarıya vurmuşlardır. İstanbul'da bir mahallede başörtülü birini alıp, üye yapmaya benzemez. Gerçek kimliklerini ortaya çıkarmışlardır. Cumhuriyet Halk Partisi, oldum olası toplumun değerleriyle barışık olmamıştır. Bu barışık olmamayı bir kez daha göstermiştir. O ziyareti kınıyorum. Veli Ağbaba'nın bu ziyareti hepimizi üzmüştür. Ben kendisine yakıştıramadım. Sadece kendisine oy verenlerin değil, bütün Malatya'nın milletvekilidir. Ben Veli Ağbaba'dan, bu toplumun hassasiyetlerinden kaynaklı olarak Malatyalılardan özür dilemesini bekliyorum."

"BU BİR HEDEF NOKTASIDIR"

  Yeni anayasanın Türkiye için kaçınılmaz olduğunu ve bu noktada 2015 seçimlerinin önemli olduğunu kaydeden Taşkın, "Yeni anayasa, yeni Türkiye'nin kaçınılmaz hedefidir. Yeni Türkiye'de, herkes kanun önünde eşittir. Hukukun üstünlüğü vardır. Hiçbir grup, sınıf, mezhep ve ırk mensubiyetinden dolayı dışlanamaz. Suçlu, doğuştan suçlu olarak görülemez. Bunlar bu toplumun eşit haklara sahip vatandaşlarıdırlar. Bunun teminat altına alınmasının yegane kaçınılmaz taçlandırılacak bu demokratik süreçte bu işin tepe noktası da yeni anayasa olacaktır. Yeni anayasa, Türkiye için kaçınılmazdır. Bu bir hedef noktasıdır" dedi.

  Net Haber Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Ahmet Keskin, ziyaretinden dolayı  AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın'a teşekkür ederek, çıktığı yeni yolda kendisine başarılar diledi. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam