YENİ BÜYÜKŞEHİRLERİN AB STANDARTLARINDA İNCELENMESİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan “Yeni Büyükşehirlerin Yerel Yönetim Uygulamalarını AB Standartlarında İncelemeleri” başlıklı AB projesinin devam ettiği bildirildi. 
Avrupa Birliği Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo Da Vinci (LDV) hareketlilik projeleri kapsamında 2013 yılı proje teklif çağrısı döneminde kabul edilen proje, sunulan 2 bin 293 proje arasından seçilen ve yeter puan alan 348 proje arasında yer aldı.
BİLSAM’ın koordinasyonuyla Avrupa’dan Almanya’nın Essen ve Duisburg, Hollanda’nın Amsterdam ve İspanya’nın Sevilla şehirlerinden toplam 6 alıcı ortak kurum; Malatya, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Mardin Belediyeleri ile Van Valiliği başta olmak 13 yerel kurumun işbirliğiyle hazırlanan proje 3 hareketlilikten oluşuyor.
1. Hareketlilik ile 15 katılımcı 25-31 Mayıs 2014 tarihinde Almanya’da;2. Hareketlilikle 14 katılımcı 1 Ocak 2014 tarihinde Hollanda’da gerçekleşti. Projenin 3. Hareketliliği 14 katılımcı ile 14-20 Eylül 2014 tarihinde İspanya-Sevilla şehrinde gerçekleşecek.
BİLSAM Araştırma Merkezi, Malatya Araştırmaları Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:
“Eğitim Program kapsamında Almanya Essen Belediyesi’de görevli Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürü Mr. Glup, Şehir Bölge Planlama Uzmanı Mrs. Mayer ve Köln Belediyesi Europe Direct yöneticisi ile Hollanda Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West (yeni batı) Belediyesinden Belediye Başkanı Achmed Baadoud ve 7 kişilik ekiple; StadsdeelAlkmaar (Alkmaar Belediyesi)dan belediye Başkan Yardımcısı ve 7 kişilik bir ekiple programlar dahilinde görüşüldü, kurumlar hakkında genel bilgiler alındı. Yapılan çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterileri şeklinde ve tercüman aracılığı ile karşılıklı soru-cevap formatında konuklara sunum yapıldı. Kurum temsilcileri katılımcıları uygulama alanlarına götürerek Yerel Yönetimlerin işleyiş ve uygulamalarını içeren Çağdaş Yönetim Teknikleri, Altyapı Hizmetleri, Ulaşım, Çevre Düzenlemesi, İmar ve Konut Yapımı, Sosyal ve kültürel Yaşam gibi ana başlıklar hakkında bilgiler alındı.
Yapılan çalışmalar kapsamında bilgi alma, incelemelerde bulunarak programlar arasında karşılaştırmalar yapıldı. İyi örnekler ve model uygulamaları görüp video ve fotoğraflayarak kayıt altına alındı. Yerel yönetimlerle ilgili diğer resmi ve özel kurumlar ile STK’lar ziyaret edildi.
Katılımcılar Almanya’ nın Essen, Düsseldorf, Düisburg, Köln, Frankfurt, Stuttgardt kentleri, Hollanda’nın Amsterdam kenti ile Belçika’da Lahey ile Başkenti Brüksel’de bulunan AB Parlamentosunu da ziyaret ederek parlamentonun çalışma sistemi hakkında uygulamalı bilgiler alındı. Ziyaretler kapsamında gezilen ülkelerin sosyal, kültürel çalışmaları, yabancı dillerini, iletişim ve bilişim teknolojilerini kullanma becerilerini geliştirme, Avrupa’nın kültürünü ve sosyal yaşantısını tanıma fırsatı bulundu.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.