"YENİ MALATYASPOR İLE İLGİLİ SÜREÇ İŞLİYOR"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'da Divan Kurulu İkinci Başkanı Naci Şavata, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çakır'ın üzerine büyük görevler düştüğünü söyledi. 
Mevcut yönetimin olağanüstü genel kurul kararını almasıyla birlikte sürecin başladığını ifade eden Şavata, "Olağanüstü mali genel kurul yapıldı. Mevcut yönetim mali açıdan ibra edildi. Şimdi önümüzde olağanüstü genel kurul var. 4 yıldır takımın en büyük destekçisi olan Divan Kurulu Başkanımız Ahmet Çakır, istişarelerini sürdürüyor. Tabi başkanımız, 'bu takımı sivilleştirebilir miyiz?' diye bir çalışma içerisinde. Bu noktada adaylar çıktı. Burada karar verici olan Ahmet Çakır'dır" dedi.

"YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARILMALI"
Şavata, Malatyaspor'da yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, "Yeni Malatyaspor'da oluşacak yönetimle ilgili dikkat edilmelidir. Her isteyene takım verilmez. Ama şüphe duyup, belki de bu işi yapabilecek bir yönetimi de kaybetmemek gerekiyor. Bu noktada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çakır'ın Allah yardımcısı olsun. 'Sütten ağzı yanan ayranı üfleyerek içer' diye bir sözümüz var. Bu noktada Başkan Çakır'a büyük bir iş düşüyor" şeklinde konuştu.

"HERHANGİ BİR KAOS YOK"
Yeni Malatyaspor için sürecin hayırlı olması temennisinde bulunan Şavata, "Malatya kamuoyu bu konunu üzerinde ciddi olarak duruyor. Ancak bunu bir kişinin üzerine yıkmak vebal olur. Sürecin Yeni Malatyaspor için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabi bu olağanüstü genel kurul. Herhangi bir aday çıkmaması halinde mevcut yönetim görevine devam eder. Yani Yeni Malatyaspor'u bekleyen herhangi bir kaos yok" diye konuştu.

"ALT YAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİNA YIKILIR"
Şavata, Yeni Malatyaspor'da en büyük hatanın takımı şampiyonluğa oynatma söylemlerinin olduğunu ifade ederek, "Yeni Malatyaspor'da her sezon başında takımı başa oynatma iddiaları vardı. Bu bana göre bir hataydı. Çünkü amatör bir yapıyla profesyonelce oynamaya çalıştılar. Alt yapısı sağlam olmayan bir bina yıkılır. Bu futbolda da böyledir. 'Malatya'nın sabrı kalmadı' denilerek, 'şampiyon olalım' dediler. Bu noktada da sabırlı reçete uygulanmadı" dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam