YEŞİLYURT BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yeşilyurt Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. 
Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkan Hacı Uğur Polat başkanlığında, yapılan toplantıda, Kuzey Çevre Yolu'nun Yeşilyurt Belediye sınırlarına denk gelen kısımlarında imar planlarının hazırlanması ve uygulanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilmesini oy birliği ile kabul edildi.
Gündem konuları arasında yer alan evlendirme ücret tarifeleri nikah salonu ücretlerinin törensiz 75, törenli 250, düğün salonu ve tören alanlarının yapılacağı yerlerde nikah kıyılması ise 600 lira olarak belirlendi. Birim müdürlükleri çalışma usul ve esaslarına ait yönetmelikler hakkındaki teklif görüşülerek kabul edildi.
Kaynarca Mahallesinde hayırsever vatandaş tarafından bağışlanan arsa ve yapım giderlerinin resmi işlemleri, projelendirmesi Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılması oybirliği ile kabul edildi. Başkan Polat, “Kaynarca Mahallemize yapılacak konak ile birlikte altı adet "Yeşil Konak" en kısa sürede hizmete girecektir” dedi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gündeme getirilen hayvan leşlerinin imhasına yönelik olarak alınacak ücretin küçükbaş hayvan için 100 lira, büyükbaş için ise 250 lira olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Sokağa atılacak hayvan leşleri ile ilgili olarak sahibinin belirlenmesi durumunda para cezası kesileceği ifade edildi. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerden ücret alınmayacağı belirtildi.
“ULAŞIMI MOTAŞ İLE ÇÖZECEĞİZ”
Dilek ve temenniler kısmında yer alan konular arasında dile getirilen ulaşım ile ilgili sorunlar hakkında Başkan Polat, “Motaş ile sürekli istişare halindeyiz. Bizim elimizde bulunan araç ve personellerimizi Motaş’a yönlendirdik. Karşılaşılan sorunlar en kısa sürede çözülecektir” dedi.
“KAPANAN BELEDİYE BORÇLARINI ÖDÜYORUZ”
Başkan Polat, “Kapanan belediyelerimizde kalan mevcut borçları yapılandırdık. Alacaklı firma ve şahıslarla görüştük, faiz ve gecikme bedellerini ödemeyeceğimizi anaparalarının ödenmesi konusunda ise taksit taksit gerçekleştirebileceğimizi ifade ettik. Özellikle Dilek Belediyesi'nin borçları ile ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Personel, firmalar ve işadamlarına büyük rakamlarda borçları var. Birçoğu ile anlaştık. Amacımız, vatandaşları mağdur etmeden borçlarımızı ödemek” dedi.
“KAÇAK YAPILARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
Kaçak yapılaşma ile ilgili söz alan CHP’li üye Günnur Almasulu, Topsöğüt Mahallesindeki kaçak yapılarla ilgili son durum hakkında gelişmeleri sordu. Başkan Polat, “Biliyorsunuz, ruhsatsız yapılaşma seçimden önce başlanmış, seçimden sonra da bir kısmı devam etmiştir. Ruhsatsız, kaçak yapılanma ve inşaatlara taviz vermemiz asla mümkün değildir. En üst seviyede cezalandırılacaktır. Örneğin Topsöğüt mahallemizde bir inşaata 43 bin lira ceza kesildi. Bu yapacağımız uygulamalarımıza en güzel örnektir” ifadelerini kullandı.
Başıboş hayvanlar ile ilgili olarak gündeme getirilen şikayetler ile ilgi olarak yasalar çerçevesinde belirli bir süre alıkoymak suretiyle aşılama yapılabileceği belirtildi.
Bir sonraki toplantının 3 Eylül 2014 tarihinde yapılması kararlaştırılarak sona erdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam